דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות ג`ינג`ר
עוגיות ג`ינג`ר
עוגיות ג`ינג`ר
עוגיות עם ג`ינג`ר מגורר

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 26 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה מקציפים באמצעות מיקסר את החמאה הרכה עם הסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצה והמולסה, ממשיכים להקציף ומוסיפים את התבלינים.
  • 2 מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים תחילה עם כף או מרית ואחרי זה בידיים על משטח עבודה מקומח עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים לחצי שעה למקרר או לרבע שעה למקפיא.
  • 3 בינתיים מכינים את הזיגוג: מערבבים את החלבון המוקצף באמצעות מזלג עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת סמיכה עם "שפיצים". אם רוצים אפשר לצבוע חלק מהזיגוג באמצעות צבעי מאכל.
  • 4 מוציאים את הבצק מהמקרר או המקפיא, מחלקים לכמה חתיכות ומרדדים על משטח עבודה מקומח לעובי בערך ס"מ (את הבצק שלא עובדים איתו מחזירים למקרר).
  • 5 קורצים עוגיות בצורות שונות, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 5-7 דקות גג. העוגיות אמורות להישאר רכות כשמוציאים אותן מהתנור.
  • 6 מעבירים בזהירות להתקרר על הרשת, מקשטים עם זיגוג או אבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום כשבוע. הרי לכם עוגיות ג`ינג`ר משגעות!
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להשתמש בפחות סוכר כי המולסה עצמה מאוד מתוקה.
  • 2 אפשר להחליף סוכר חום בסוכר לבן. המולסה תיתן לעוגיות צבע חום יפה.
  • 3 אפשר להוסיף לעוגיות תבלינים נוספים לפי הטעם, למשל ציפורן, הל או אפילו טיפת צ`ילי חריף.
  • 4 אני ממליצה להשתמש לצורך הכנת הזיגוג ב- 50% מהחומרים, כלומר בחצי חלבון ו- 100 גרם אבקת סוכר בלבד. פשוט יצא לי המון זיגוג שאין מה לעשות איתו אחר כך.
  • 5 בעיקרון אפשר להחליף את המולסה בדבש או סילאן, אבל אני לא ניסיתי.

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הסוכר מעל עוגיות הג`ינג`ר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)98371
חלבונים (גרם)1.39 5.27
פחמימות (גרם)1868
מתוכן סוכרים (גרם)7.7 29.11
שומנים (גרם)2.6 9.85
מתוכם שומן רווי (גרם)1.4 5.3
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)13.09 49.49
נתרן (מ"ג)24.6393.13
סיבים תזונתיים (גרם)0.02 0.09
מים (גרם)2.188.25
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.7310.3
ויטמין B (מ"ג)56.970.22
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.12
ויטמין B6 (מ"ג)00.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.883.31
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.06
ויטמין C (מ"ג)0.010.03
ויטמין D (מק"ג)0.030.13
ויטמין E (מ"ג)0.020.07
ויטמין K (מק"ג)0.020.06
סידן (מ"ג)22.2484.09
ברזל (מ"ג)0.080.32
מגנזיום (מ"ג)0.732.75
זרחן (מ"ג)28.47107.64
אבץ (מ"ג)0.020.09
אשלגן (מ"ג)8.3131.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 11.9% 6.4% 81.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.