דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי תפוחים
פאי תפוחים
פאי תפוחים
פאי תפוחים חם מהתנור

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 159 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  • 2 מחלקים את הבצק לשני כדורים ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים (בשלב זה ניתן להכניס למקפיא ולהשתמש בו בכל זמן שתרצו - עד חודשיים במקפיא).
  • 3 הכנת המלית: מקלפים את התפוחים, מנקים מהליבה ופורסים לרצועות דקות. בזמן הקילוף וחתיכת התפוחים, משרים את התפוחים במים עם לימון.
  • 4 מסננים את התפוחים ומוסיפים את הסוכר והקינמון. אם התפוחים יבשים מדי מוסיפים 50 גרם חמאה מומסת. מערבבים הכל שהתפוחים יהיו מצופים היטב.
  • 5 מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על תבנית הפאי (תבנית פאי עגולה 26). דוקרים עם מזלג ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
  • 6 מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומסדרים מעל את התפוחים. מרדדים את שארית הבצק וחותכים רצועות להרכבת הרשת.
  • 7 מרכיבים את רשת הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש כ- 25-30 דקות. מוציאים, מקררים מעט ומגישים חם עם כדור גלידה או קצפת...
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי עגולה 26.

הערך התזונתי לא כולל את כדור הגלידה או הקצפת.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נוי אלון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)415262
חלבונים (גרם)5.11 3.22
פחמימות (גרם)5736
מתוכן סוכרים (גרם)30.77 19.39
שומנים (גרם)19.35 12.2
מתוכם שומן רווי (גרם)11.03 6.95
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)85.43 53.86
נתרן (מ"ג)77.1848.65
סיבים תזונתיים (גרם)1.76 1.11
מים (גרם)66.8142.12
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)15.029.47
ויטמין B (מ"ג)0.380.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.953.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.05
ויטמין C (מ"ג)0.720.45
ויטמין D (מק"ג)0.170.11
ויטמין E (מ"ג)0.130.08
ויטמין K (מק"ג)0.50.31
סידן (מ"ג)17.9511.31
ברזל (מ"ג)0.360.23
מגנזיום (מ"ג)4.12.59
זרחן (מ"ג)22.9214.45
אבץ (מ"ג)0.140.09
אשלגן (מ"ג)87.3255.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.330.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.19

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 23.2% 6.1% 68.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.