דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה מעוטרת סלמי פרח
פוקצ`ה מעוטרת סלמי פרח
פוקצ`ה מעוטרת סלמי פרח
פוקצ`ה בשרית עם נקניק, צילומים וסטיילינג: מאירקוקבוק

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 495 גרם למנה\יחידה (4 פוקצ`ות)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
    מנופה
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    מים חמים (לא רותחים)
  • מלח גס - 2 כפות שטוחות
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • התוספות
  • סלמי גלעד - 200 גרם
    להשתמש בנקניק סלמי פרח פרוס
  • עגבניות שרי - 5 שרי תמר - סה"כ (50 גרם)
    עגבניות תמר בשלות ופרוסות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול פרוס
  • רוזמרין - גבעול (2 גרם)
    כ- 10 עלי רוזמרין עם הגבעול
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לוקחים את כל מרכיבי הבצק (חוץ מהמים) ומערבבים יחד.
  • 2 לשים במיקסר בהדרגה ומוסיפים את המים לאט לאט. ממשיכים ללוש עד שמתקבל מרקם חלק ובצק יציב.
  • 3 מכניסים את הבצק כשהוא מכוסה למקרר למשך כ- 40 דקות.
  • 4 מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק למספר הפוקצ`ות הרצוי (המתכון הוא ל- 4 פוקצ`ות).
  • 5 מכדררים את החלקים ומכסים שוב עם מגבת בחוץ למשך כ- 15 דקות.
  • 6 מחממים תנור לחום 150 מעלות.
  • 7 פורסים נייר אפייה בתבנית. משמנים בשמן זית ומשטחים את הבצק כמה שיותר אחיד.
  • 8 מסדרים את התוספות על הבצק תוך שמנסים להשקיע אותם כמה שיותר.
  • 9 מכניסים לתנור ואופים 30-45 דקות (תלוי בתנור), עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
  • 10 בתיאבון חיוך

יש להשתמש בנקניק סלמי בצורת פרח של מעדני יחיעם.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,161234
חלבונים (גרם)35.05 7.08
פחמימות (גרם)19439
מתוכן סוכרים (גרם)1.81 0.36
שומנים (גרם)27.41 5.54
מתוכם שומן רווי (גרם)5.73 1.16
כולסטרול (מ"ג)35 7.07
נתרן (מ"ג)4,501908.93
סיבים תזונתיים (גרם)0.66 0.13
מים (גרם)159.4832.2
ליקופן (מ"ג)0.320.06
ויטמין A (מק"ג)5.981.21
ויטמין B (מק"ג)0.2754.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.020
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.111.44
ויטמין C (מ"ג)3.320.67
ויטמין E (מ"ג)0.070.01
ויטמין K (מק"ג)1.140.23
סידן (מ"ג)13.312.69
ברזל (מ"ג)0.140.03
מגנזיום (מ"ג)6.471.31
זרחן (מ"ג)14.272.88
אבץ (מ"ג)0.10.02
אשלגן (מ"ג)84.8417.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 10.7% 13.6% 75.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.