דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרוב סגול ממולא
כרוב סגול ממולא
כרוב סגול ממולא
כרוב סגול במילוי בשר ואורז

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 267 גרם למנה\יחידה (כ- 12 ממולאים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך מסביב ללב הכרוב (כך העלים יופרדו בקלות).
  • 2 להכניס את הכרוב לסיר עם מים, לבשל על האש, להפריד את העלים ולבשל מעט עד לריכוך העלים למשך כ- 2 דקות. להעביר למסננת ולקרר.
  • 3 בקערה לשים את האורז, הגזר, המלח, הפלפל השחור, הסוכר, הבהרט והפפריקה.
  • 4 הכנת התערובת למילוי: בסיר לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את הבשר הטחון, לערבב ולפורר אותו כ- 5 דקות. להוריד מהאש, להוסיף את תערובת הבשר אל תערובת האורז (זה הזמן לתקן תיבול - המלח בעיקר).
  • 5 בסיר רחב לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את העגבניות, רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור והסוכר. להוסיף גם כ- 2 כוסות מים.
  • 6 כל עלה כרוב למלא ב- 2-3 כפות מילוי, לגלגל ולהניח בתוך ציר העגבניות.
  • 7 לאחר רתיחה להעביר לאש נמוכה ולבשל כשעה ורבע.
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17967
חלבונים (גרם)11.55 4.33
פחמימות (גרם)2710
מתוכן סוכרים (גרם)8.68 3.26
שומנים (גרם)3.61 1.35
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 0.35
כולסטרול (מ"ג)22.17 8.32
נתרן (מ"ג)358.66134.54
סיבים תזונתיים (גרם)4.64 1.74
מים (גרם)218.9682.14
ליקופן (מ"ג)0.870.33
ויטמין A (מק"ג)93.4835.07
ויטמין B (מ"ג)3.991.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.640.99
ויטמין B5 (מ"ג)0.50.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.510.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)46.0317.27
ויטמין B12 (מק"ג)0.90.34
ויטמין C (מ"ג)54.1620.31
ויטמין E (מ"ג)0.550.21
ויטמין K (מק"ג)64.0624.03
סידן (מ"ג)77.8129.19
ברזל (מ"ג)2.10.79
מגנזיום (מ"ג)38.714.52
זרחן (מ"ג)137.2951.5
אבץ (מ"ג)2.380.89
אשלגן (מ"ג)641.87240.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 7.7% 24.5% 57.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.