דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי פרג
פאי פרג
פאי פרג
פאי פרג במיוחד לפורים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב חמאה + חלמון + סוכר + סוכר וניל.
  • 2 להוסיף את הקמח ולאחד לבצק.
  • 3 לחלק את הבצק לשני שליש ושליש. שני שליש לרפד תבנית פאי, גם את הצדדים, ולהכניס לקירור כחצי שעה. את השליש הנותר לשטח עם מערוך בין שני ניירות אפייה לעובי 1/2 ס"מ. להכניס גם כן לקירור.
  • 4 לאפות את הבצק שבתבנית הפאי כ- 15 דקות ולהוציא לקירור.
  • 5 בינתיים מכינים את תערובת הפרג.
  • הכנת תערובת הפרג:
  • 1 לחמם בסיר חלב, שמנת, חמאה ו- 1/2 כוס סוכר. להוסיף את הפרג והסולת, ולבשל תוך כדי ערבוב כ- 5-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסה.
  • 2 להוריד מהאש, לקרר מעט ולהעביר לקערה.
  • 3 להוסיף את החלמון, גרידת הלימון ואת הקוביות הקטנות של תפוח העץ המקולף (תפוח יונתן או זהוב - אפשר גם אגס).
  • 4 את החלבונים להקציף עם 2 כפות סוכר ולקפל לתערובת הפרג.
  • 5 להניח את תערובת הפרג על הקלתית האפויה למחצה.
  • 6 לפזר את השקדים המולבנים מעל הפרג, ואת הבצק השטוח לחתוך לרצועות בשתי וערב מעל הפרג.
  • 7 להכניס לאפייה של כ- 30-40 דקות על 180 מעלות.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי 24.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)279321
חלבונים (גרם)5.57 6.41
פחמימות (גרם)2731
מתוכן סוכרים (גרם)11.51 13.25
שומנים (גרם)17 19.57
מתוכם שומן רווי (גרם)6.58 7.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)55.35 63.72
נתרן (מ"ג)69.1279.56
סיבים תזונתיים (גרם)2.06 2.38
מים (גרם)16.9619.52
ויטמין A (מק"ג)11.3713.09
ויטמין B (מ"ג)0.210.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.064.67
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.07
ויטמין C (מ"ג)3.474
ויטמין D (מק"ג)0.150.17
ויטמין E (מ"ג)0.090.1
ויטמין K (מק"ג)0.080.1
סידן (מ"ג)145.18167.11
ברזל (מ"ג)0.130.15
מגנזיום (מ"ג)1.581.81
זרחן (מ"ג)14.5716.77
אבץ (מ"ג)0.090.11
אשלגן (מ"ג)24.2227.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.290.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.270.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 32.7% 10.7% 52.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.