דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות בטטה ללא גלוטן
לביבות בטטה ללא גלוטן
אפשר להכין אותן גם מתוקות, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (30-40 לביבות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים, שוטפים, חותכים ומבשלים את הבטטות במים עד לריכוך.
  • 2 מסננים מהמים ומועכים למחית חלקה.
  • 3 מוסיפים ביצה ותבלינים, ומערבבים היטב.
  • 4 מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומערבבים.
  • 5 מוסיפים כל פעם מעט קורנפלור עד לקבלת עיסה המתאימה ללביבות.
  • 6 לוקחים כל פעם כף מהעיסה ומניחים במחבט חמה שבה מעט שמן (לא לעשות שימוש בכל כמות השמן בפעם הראשונה אלא מוסיפים לפי הצורך).
  • 7 לאחר שבודקים שהזהיב הופכים לטיגון הצד השני. במידה ויש קושי להפוך - מוסיפים עוד מעט קורנפלור או קמח תפוחי אדמה.
  • 8 מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.
  • 9 הרי לכם לביבות בטטה ללא גלוטן נפלאות וטעימות - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להגיש בליווי יוגורט או שמנת חמוצה. ניתן להכין לביבות מתוקות - במקום מלח ופלפל שמים סוכר לפי הטעם, ומגישים עם ריבה, שמנת חמוצה או קצפת.

ציוד נדרש: מחבת עם ציפוי נגד הידבקות.

באביב הבטטות בשיא עונתן ואפשר למצוא אותן במחיר זול. הלביבות מתאימות גם להכנה בפסח.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)56117
חלבונים (גרם)0.84 1.75
פחמימות (גרם)1123
מתוכן סוכרים (גרם)2.3 4.83
שומנים (גרם)1.04 2.18
מתוכם שומן רווי (גרם)0.12 0.26
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)7.23 15.15
נתרן (מ"ג)115.43241.92
סיבים תזונתיים (גרם)1 2.1
מים (גרם)33.5470.3
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)317.91666.28
ויטמין B (מ"ג)0.61.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.220.45
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.55
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.316.95
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.04
ויטמין C (מ"ג)5.1210.74
ויטמין D (מק"ג)0.040.08
ויטמין E (מ"ג)0.40.83
ויטמין K (מק"ג)0.871.82
סידן (מ"ג)12.0125.18
ברזל (מ"ג)0.330.69
מגנזיום (מ"ג)7.4615.64
זרחן (מ"ג)16.6734.94
אבץ (מ"ג)0.110.22
אשלגן (מ"ג)94.88198.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 7.5% 6% 79.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.