דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
נקניקיה בלחמניה
נקניקיה בלחמניה
נקניקיה בלחמניה
משה בתיבה בצורת פרח

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (כ- 15 יחידות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה את כל החומרים לבצק מלבד המלח ו- 2.5 כפות שמן זית (לישה עד לאיחוד החומרים).
  • 2 להעביר לקערת המיקסר, להוסיף את המלח ולערבב עוד כ- 7 דקות.
  • 3 לשמן קערה בספריי ולהניח את הבצק להתפחה של שעה.
  • 4 לאחר שעה להוסיף לבצק את 2.5 כפות שמן הזית הנותרות וללוש קלות (ממש קלות!).
  • 5 להתפיח עוד 20 דקות.
  • 6 לחמם תנור מראש ל- 220 מעלות.
  • 7 לחלק את הבצק ל- 15 כדורים.
  • 8 מכל כדור לרדד מלבן, להניח את הנקניקיה בקצה אחד של הבצק ולגלגל לגלילה.
  • 9 לחרוץ לרוחב הבצק 5-6 חריצים (לא עד הסוף) ולסגור לעיגול. אפשר להוסיף זיתים ללא גלעין באמצע לקישוט (כמו בתמונה).
  • 10 להבריש כל לחמניה בביצה ולפזר מעל מלח עבה.
  • 11 לאפות כ- 20 דקות או עד להזהבה.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגיש בתוספת סלט חי, ביצה קשה וחרדל בצד.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)266232
חלבונים (גרם)9.03 7.87
פחמימות (גרם)3329
מתוכן סוכרים (גרם)0.52 0.45
שומנים (גרם)10.64 9.27
מתוכם שומן רווי (גרם)2.76 2.4
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)21.86 19.04
נתרן (מ"ג)485.81423.18
מים (גרם)31.4327.37
ויטמין A (מק"ג)7.256.32
ויטמין B (מק"ג)0.1191.81
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.131.86
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.04
ויטמין D (מק"ג)0.090.08
ויטמין E (מ"ג)0.050.04
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)3.523.07
ברזל (מ"ג)0.080.07
מגנזיום (מ"ג)0.830.72
זרחן (מ"ג)8.987.82
אבץ (מ"ג)0.060.05
אשלגן (מ"ג)6.315.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20.1% 17.1% 62.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.