דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה ראשונה טעימה לאירוח

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 712 גרם למנה\יחידה

  • דלעת - 1 ק"ג
    4 יחידות דלעת ערמונים
  • מים - 5 כוסות - סה"כ (1.2 ליטר)
    לבישול דלעת הערמונים
  • מלח - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטפטוף על הממולאים
  • המילוי
  • אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
    מוכן
  • מקלוני קבנוס - 3 יחידות - סה"כ (195 גרם)
    חתוכים לעיגולים קטנים
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • נענע - כף-קצוץ (3 גרם)
    קצוצה דק
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד גס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להרתיח את המים והמלח, להוסיף את דלעת הערמונים ולבשל 10 דקות.
  • 2 להשגיח שדלעת הערמונים לא תתרכך מדי, להוציא מהמים ולקרר.
  • 3 לערבב את כל מצרכי המילוי. להוסיף תבלינים אם ויש צורך.
  • 4 למלא את דלעת הערמונים במילוי, לטפטף כמה טיפות שמן מעל כל אחת ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 10 דקות.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)39756
חלבונים (גרם)12.51 1.76
פחמימות (גרם)325
מתוכן סוכרים (גרם)5.03 0.71
שומנים (גרם)25.19 3.54
מתוכם שומן רווי (גרם)6.57 0.92
כולסטרול (מ"ג)36.56 5.14
נתרן (מ"ג)2,599364.96
סיבים תזונתיים (גרם)4.2 0.59
מים (גרם)588.2382.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)873.71122.71
ויטמין B (מ"ג)2.450.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.290.18
ויטמין B5 (מ"ג)0.610.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.344.54
ויטמין C (מ"ג)14.572.05
ויטמין E (מ"ג)2.350.33
ויטמין K (מק"ג)6.520.92
סידן (מ"ג)66.39.31
ברזל (מ"ג)1.80.25
מגנזיום (מ"ג)33.084.65
זרחן (מ"ג)95.9613.48
אבץ (מ"ג)0.750.11
אשלגן (מ"ג)703.3698.79
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 33.9% 16.8% 43.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.