דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דלעת ערמונים ממולאת לצמחוניים
דלעת ערמונים ממולאת לצמחוניים
מנה טעימה ביותר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 687 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מברישים את הדלעות (חצויות לרוחבן ומנוקות מגרעינים) בשמן זית.
  • 2 מניחים בתבנית אפייה ואופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות.
  • 3 מוציאים מהתנור ומניחים בצד להצטנן מעט.
  • 4 במקביל קולים את החציל (על האש או בתנור) עד התרככותו. מצננים וקוצצים את הפטריות.
  • 5 מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים במשך כ- 3 דקות ומוסיפים את שיני השום.
  • 6 ממשיכים לאדות עוד דקותיים ומוסיפים את הפטריות. מאדים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות. בינתיים מרוקנים את תוכן החציל וקוצצים.
  • 7 מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות והחציל הקלוי, מבשלים כמה דקות עד שהתבשיל מסמיך מעט, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, בוחשים, מבשלים יחד 5 דקות, טועמים ומשפרים תיבול.
  • 8 מסירים מהאש. ממלאים את דלעות הערמונים במלית הפטריות ומכניסים לתנור ל- 20 דקות.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לימור פפר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25237
חלבונים (גרם)6.27 0.91
פחמימות (גרם)365
מתוכן סוכרים (גרם)11.81 1.72
שומנים (גרם)11.59 1.69
מתוכם שומן רווי (גרם)1.86 0.27
נתרן (מ"ג)477.6169.56
סיבים תזונתיים (גרם)8.26 1.2
מים (גרם)624.5890.96
ליקופן (מ"ג)4.360.63
ויטמין A (מק"ג)1,036150.8
ויטמין B (מ"ג)8.471.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.510.07
ויטמין B3 (מ"ג)5.030.73
ויטמין B5 (מ"ג)2.150.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.440.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)74.5510.86
ויטמין C (מ"ג)56.248.19
ויטמין D (מק"ג)0.260.04
ויטמין E (מ"ג)4.240.62
ויטמין K (מק"ג)9.231.34
סידן (מ"ג)91.6113.34
ברזל (מ"ג)4.40.64
מגנזיום (מ"ג)64.159.34
זרחן (מ"ג)223.0332.48
אבץ (מ"ג)1.690.25
אשלגן (מ"ג)1,524221.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.2% 18.5% 10% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.