דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת מיץ תפוזים לצליאקים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר במהירות הגבוהה ביותר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • 2 מוזגים את השמן לאט תוך כדי המשך הקצפה.
  • 3 מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את מיץ התפוזים תוך כדי הקצפה.
  • 4 מנפים ומוסיפים את הקמחים, השקדים הטחונים ואבקת האפייה.
  • 5 מבליעים בבלילה.
  • 6 מוזגים לתבנית משומנת או מצופה בנייר אפייה.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד הזהבה וקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא ללא פירורים.
  • 8 בזמן שהעוגה בתנור מחממים בסיר קטן את חומרי הסירופ ובוחשים עד המסת הסוכר.
  • 9 מוזגים את הסירופ על העוגה מיד עם הוצאתה מהתנור.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 26.

אפשר להגיש לידה גלידה או קצפת. ניתן לזרות על העוגה אבקת סוכר. הערה לגבי קמחים: הקמחים היקרים הם קמח שקדים טחונים וקמח תופח ללא גלוטן. למי שיש מטחנת תבלינים שווה לטחון ולהשתמש בשקדים שטוחנים לבד. קמח תופח לעוגות לא חובה - אפשר להוסיף עוד מקמח תפוחי האדמה או עמילן אורז + 1/2 שקית אבקת אפייה. קמחים ייעודיים כמו הקמח התופח/תמי/רגיל אמורים להחליף את כל סוגי הקמחים - אני אוהבת לשלב מעט. מי שרוצה להחליף את כל הקמחים בקמח אחד ייעודי - יש צורך להוסיף חלק מכמות הקמח, לבדוק לפי הצורך (הסמיכות) ולהוסיף בהתאם.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)240265
חלבונים (גרם)4.28 4.74
פחמימות (גרם)3134
מתוכן סוכרים (גרם)17.12 18.95
שומנים (גרם)11.24 12.43
מתוכם שומן רווי (גרם)1.4 1.55
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)94.86 104.96
נתרן (מ"ג)40.0344.3
סיבים תזונתיים (גרם)0.6 0.66
מים (גרם)40.3844.68
ויטמין A (מק"ג)41.2545.64
ויטמין B (מ"ג)2.032.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.24
ויטמין B3 (מ"ג)1.141.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.8914.26
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.25
ויטמין C (מ"ג)3.383.73
ויטמין D (מק"ג)0.520.58
ויטמין E (מ"ג)0.270.3
ויטמין K (מק"ג)0.080.08
סידן (מ"ג)14.9316.52
ברזל (מ"ג)0.470.52
מגנזיום (מ"ג)3.754.15
זרחן (מ"ג)51.3956.86
אבץ (מ"ג)0.330.37
אשלגן (מ"ג)44.9449.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.54
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.44
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.931.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.870.96

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 24% 9.1% 65.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?