דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פרגית ממולאת בשר טחון ברוטב תפוזים
פרגית ממולאת בשר טחון ברוטב תפוזים
פרגית ממולאת בשר טחון ברוטב תפוזים
מעדן שכדאי להכין בחגים

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 214 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לשטח קלות את הפרגיות באמצעות פטיש שניצלים, ולהמליח ולפלפל משני הצדדים.
  • 2 לקצוץ את הבצל ולטגן קלות בשמן. להוסיף את בשר הבקר הטחון, המלח, הפלפל השחור, רוטב הצ`ילי המתוק והתיבוליות. להמשיך לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
  • 3 לקרר את תערובת הבשר למילוי ולמלא כל פרגית בכף מהמילוי כשמתחת לכל פרגית מניחים נייר אפייה ומתחתיו נייר כסף. לגלגל את הפרגית עם הכיסוי למעין "סוכריה" ולהדק חזק.
  • 4 לחמם הרבה מים בסיר גדול ולהניח בפנים את הפרגיות עם הכיסוי, ולבשל כ- 7-10 דקות כל פרגית. להסיר את הכיסוי ולשים את הפרגיות הממולאות בתוך תבנית לאפייה.
  • 5 הכנת הרוטב: לטגן את הבצל והשום בשמן, להוסיף את שאר המצרכים ולהביא לרתיחה. למזוג את הרוטב על הפרגיות הממולאות ולכסות בנייר אפייה ומעל בנייר כסף. להכניס לאפייה בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות, לאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד כרבע שעה.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)365171
חלבונים (גרם)38.09 17.82
פחמימות (גרם)115
מתוכן סוכרים (גרם)5.4 2.53
שומנים (גרם)17.67 8.27
מתוכם שומן רווי (גרם)4.74 2.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.02
כולסטרול (מ"ג)127.86 59.83
נתרן (מ"ג)454.1212.48
סיבים תזונתיים (גרם)0.32 0.15
מים (גרם)140.8765.91
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)21.7910.19
ויטמין B (מ"ג)12.345.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.17
ויטמין B3 (מ"ג)9.654.52
ויטמין B5 (מ"ג)1.540.72
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.546.33
ויטמין B12 (מק"ג)1.230.57
ויטמין C (מ"ג)3.731.74
ויטמין D (מק"ג)0.130.06
ויטמין E (מ"ג)0.430.2
ויטמין K (מק"ג)4.752.22
סידן (מ"ג)26.6712.48
ברזל (מ"ג)2.621.23
מגנזיום (מ"ג)36.9417.28
זרחן (מ"ג)275.25128.8
אבץ (מ"ג)5.262.46
אשלגן (מ"ג)410.86192.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.671.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.261.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.452.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.711.74

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 26.3% 56.8% 16.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.