דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חמין טבעוני מתובל ללא גלוטן
חמין טבעוני מתובל ללא גלוטן
חמין טבעוני מתובל ללא גלוטן
חמין טבעוני ליום שבת קריר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 194 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את השעועיות והחומוס בקערת מים ללילה. בבוקר שוטפים ומסננים.
  • 2 מטגנים את הבצלים בשמן כ- 5 דקות עד להשחמה קלה, מוסיפים אליהם את שיני השום הקצוצות ומטגנים כ- 2 דקות נוספות.
  • 3 את תפוחי האדמה חותכים לרבעים, את הבטטה לקוביות, את הגזר לחצאי עיגולים עבים, את העגבניה לקוביות ואת ענפי הסלרי לחתיכות גדולות.
  • 4 מניחים את כל המרכיבים בסיר (כולל האורז, הפטרוזיליה והתבלינים) עם מכסה המיועד לאפייה בתנור, ומכסים במים רותחים (המים צריכים לכסות את כל המרכיבים ולעבור אותם בכס"מ).
  • 5 מכסים את הסיר ושמים בתנור בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה.
  • 6 לאחר חצי שעה מנמיכים את המעלות ל- 120 ואופים כ- 6 שעות נוספות.
  • 7 אפשר להוציא את הסיר מדי פעם, לערבב בעדינות, לכסות ולהחזיר לתנור.
  • 8 אוכלים חם - טעים גם לילדים.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16786
חלבונים (גרם)4.89 2.52
פחמימות (גרם)3418
מתוכן סוכרים (גרם)5.06 2.61
שומנים (גרם)1.93 1
מתוכם שומן רווי (גרם)0.26 0.14
נתרן (מ"ג)450232.14
סיבים תזונתיים (גרם)4.49 2.32
מים (גרם)143.6374.09
ליקופן (מ"ג)0.350.18
ויטמין A (מק"ג)447.56230.88
ויטמין B (מ"ג)2.561.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.360.7
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.8710.77
ויטמין C (מ"ג)18.729.65
ויטמין E (מ"ג)0.630.33
ויטמין K (מק"ג)32.2916.66
סידן (מ"ג)37.3519.26
ברזל (מ"ג)0.910.47
מגנזיום (מ"ג)27.8614.37
זרחן (מ"ג)63.5932.8
אבץ (מ"ג)0.420.22
אשלגן (מ"ג)455.56235.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 4.3% 10.8% 75%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.