דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל כרוב עם אורז ברוטב עגבניות
תבשיל כרוב עם אורז ברוטב עגבניות
שילוב נהדר של כרוב ואורז לתינוק

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 350 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות פחמימה וירקות כארוחה עיקרית)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    פרוס לרצועות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • כרוב - יחידה בינונית (1539 גרם)
  • פפריקה - 2 כפיות שטוחות
    מתוקה
  • מלח -  כפיות שטוחות
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • עגבניות חתוכות דק - 3/4 קופסת פלסטיק - סה"כ (300 גרם)
    עגבניות מרוסקות
  • אורז בסמטי - 1/2 כוס - סה"כ (73 גרם)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    רותחים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במחבת גדולה לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה.
  • 2 את הכרוב לחתוך לאורכו ולרוחבו לקוביות גדולות, ולהוסיף לבצל המוזהב. להניח לכרוב להגיר נוזלים ולהתאדות כ- 2 דקות ולערבב ביחד עם הבצל.
  • 3 כשהכרוב מאבד כמחצית מנפחו לפזר את הפפריקה המתוקה והמלח, ולערבב.
  • 4 לערבב ב- 1/2 כוס המים הרותחים את שימורי העגבניות ולמזוג מעל הכרוב, לערבב ולאחר רתיחה להנמיך את הלהבה ולכסות את הסיר (לערבב מדי פעם).
  • 5 לאחר כרבע שעה כשהנוזלים החלו להצטמצם והרוטב הופך להיות סמיך, להוסיף את האורז ואת כוס המים הרותחים הנוספת, לערבב ולהניח לאורז להתבשל כ- 10-15 דקות נוספות על אש קטנה. ייתכן ויש להוסיף זמן בישול או מים על מנת שהאורז יתבשל.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיכל בר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14241
חלבונים (גרם)4.59 1.31
פחמימות (גרם)247
מתוכן סוכרים (גרם)8.27 2.36
שומנים (גרם)4.34 1.24
מתוכם שומן רווי (גרם)0.28 0.08
נתרן (מ"ג)809.26231.5
סיבים תזונתיים (גרם)5 1.43
מים (גרם)270.6377.42
ויטמין A (מק"ג)31.48.98
ויטמין B (מ"ג)1.750.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.710.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.5419.89
ויטמין C (מ"ג)83.9824.02
ויטמין E (מ"ג)0.570.16
ויטמין K (מק"ג)239.7668.59
סידן (מ"ג)112.9832.32
ברזל (מ"ג)0.630.18
מגנזיום (מ"ג)37.0610.6
זרחן (מ"ג)81.7623.39
אבץ (מ"ג)0.520.15
אשלגן (מ"ג)480.81137.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.1% 11.4% 12% 63.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.