דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה אפויה על בסיס פאדג` שוקולד
עוגת גבינה אפויה על בסיס פאדג` שוקולד
עוגת גבינה ושוקולד מושקעת במיוחד

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבסיס (פאדג` השוקולד):
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 ממיסים את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרוגל, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 3 מקציפים את הביצים והסוכר לקצף תפוח, בהיר ויציב.
  • 4 מוסיפים את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים ומערבלים.
  • 5 מוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת נס הקפה, המלח ואבקת האפייה, ושוב מערבלים עד שהכל נטמע בתערובת.
  • 6 משמנים תבנית 26, שמים את הפאדג` בתבנית ואופים במשך 25 דקות על חום של 180 מעלות.
  • 7 מוציאים ומצננים את הפאדג` כ- 10 דקות. מורידים את חום התנור בינתיים לחום של 150 מעלות.
  • הכנת שכבת הגבינה:
  • 1 מערבבים יחד את הגבינות עם הסוכר.
  • 2 מוסיפים פנימה את הביצים אחת אחת, ומערבלים היטב עד שהן נטמעות בתערובת.
  • 3 מנפים פנימה את הקורנפלור ואינסטנט פודינג הוניל, ומערבבים היטב (בודקים שאין גושים).
  • 4 מוזגים את שכבת הגבינה מעל הפאדג`, מחזירים לתנור ואופים כשעה בחום של 150 מעלות. העוגה מוכנה כשהיא יציבה בצדדים ורוטטת באמצע.
  • 5 מצננים את העוגה ומעבירים למקרר להתייצבות למספר שעות.
  • הכנת גנאש השוקולד:
  • 1 בקערה שוברים את השוקולד, מוסיפים את החמאה, הדבש והשמנת המתוקה, ומחממים במיקרוגל בפולסים.
  • 2 מערבבים היטב לתערובת חלקה ושופכים מעל העוגה.
  • הכנת קרם הקרמל המלוח:
  • 1 מחממים במחבת חמה את הסוכר.
  • 2 ממתינים מספר דקות כשהסוכר נמס ומקבל צבע עינברי ומערבבים מעט עם כף עץ (לשים לב שלא לשרוף את הסוכר).
  • 3 מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה, ומערבבים היטב (לא להיבהל - הסוכר מתמצק ולאט לאט נמס).
  • 4 מוסיפים את המלח ומערבבים עד שאין גושים.
  • 5 מצננים ועם כפית שופכים מעט מעל העוגה.
  • 6 מקשטים את העוגה כראות עיניכם.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 26 עגולה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)383310
חלבונים (גרם)8.44 6.83
פחמימות (גרם)3528
מתוכן סוכרים (גרם)21.11 17.08
שומנים (גרם)23.35 18.89
מתוכם שומן רווי (גרם)12.2 9.87
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.05
כולסטרול (מ"ג)131.66 106.52
נתרן (מ"ג)415.76336.37
סיבים תזונתיים (גרם)0.92 0.75
מים (גרם)18.3214.82
ויטמין A (מק"ג)38.0830.81
ויטמין B (מ"ג)0.560.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.219.07
ויטמין B12 (מק"ג)0.210.17
ויטמין C (מ"ג)0.010
ויטמין D (מק"ג)0.490.39
ויטמין E (מ"ג)0.250.2
ויטמין K (מק"ג)0.070.06
סידן (מ"ג)53.943.61
ברזל (מ"ג)0.420.34
מגנזיום (מ"ג)2.882.33
זרחן (מ"ג)47.1738.16
אבץ (מ"ג)0.310.25
אשלגן (מ"ג)33.8627.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.370.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.870.7
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.810.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 34.7% 12.5% 51.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.