דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי תאנים וקרם פטיסייר
פאי תאנים וקרם פטיסייר
פאי תאנים וקרם פטיסייר
פאי תאנים טעים ומרשים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב את כל מצרכי הבצק יחד במיקסר עם וו גיטרה. העיסה יוצאת פירורית וחולית, וזה בסדר. להמשיך ללוש עם הידיים, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה.
  • 2 לאחר שעה לסדר את הבצק מכל הכיוונים של תבנית הפאי (כולל דפנות), לחורר עם מזלג ולשים מעל הפאי נייר כסף ומעליו משקולת (קטניות או תבנית נוספת).
  • 3 להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות. להוציא את נייר הכסף ולאפות עוד 10 דקות.
  • הכנת קרם הפטיסייר:
  • 1 להרתיח ביחד את החלב, הסוכר ותמצית הוניל (לערבב כל הזמן).
  • 2 בקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם הקורנפלור.
  • 3 לאחד את התערובות כך: לקחת 1/2 כוס מהנוזל החם ולערבב היטב תוך ערבוב מהיר עם תוכן הקערה הקרה. לאחר מכן, להכניס את התערובת שנוצרה לנוזל החם להרתחה לאט לאט, וכאשר יש בועות לכבות את האש.
  • 4 לקרר מעט (אין שימוש בכל הקרם. ניתן להקפיא חלק ממנו או להשתמש לדברים אחרים).
  • הרכבת הפאי:
  • 1 להוציא את הפאי מהתנור ולמלא בקרם הפטיסייר.
  • 2 לסדר את התאנים על הקרם, לפזר מעל כל תאנה מעט סוכר חום ולהכניס לתנור על החום הכי גבוה שיש (לשים את התבנית עם הפאי בקומה הכי עליונה בתנור) למשך 15-20 דקות (הצבע של התאנים צריך להיות מקורמל).
  • 3 הרי לכם פאי תאנים פשוט מושלם - תיהנו ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי 26 ס"מ.

הערך התזונתי כולל את כל קרם הפטיסייר שלא נעשה שימוש בכולו ולכן הסימון התזונתי לא מדויק. הכוס בה השתמשתי במתכון היא חד פעמית של שתייה חמה (אלא אם כן מצוין אחרת). זמן ההכנה כולל את זמן קירור הבצק.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)312218
חלבונים (גרם)5.32 3.72
פחמימות (גרם)4330
מתוכן סוכרים (גרם)19.01 13.3
שומנים (גרם)13.37 9.35
מתוכם שומן רווי (גרם)7.28 5.09
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)98.2 68.73
נתרן (מ"ג)26.1218.28
סיבים תזונתיים (גרם)1.39 0.97
מים (גרם)46.7732.73
ויטמין A (מק"ג)27.2619.08
ויטמין B (מ"ג)0.740.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.20.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.350.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.458.01
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.09
ויטמין C (מ"ג)1.190.83
ויטמין D (מק"ג)0.330.23
ויטמין E (מ"ג)0.210.15
ויטמין K (מק"ג)2.271.59
סידן (מ"ג)58.2840.79
ברזל (מ"ג)0.390.27
מגנזיום (מ"ג)9.136.39
זרחן (מ"ג)32.7422.92
אבץ (מ"ג)0.230.16
אשלגן (מ"ג)125.0987.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.720.5
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.660.46

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 21.1% 8.4% 68.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.