דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי תפוחים עם קרם שקדים
פאי תפוחים עם קרם שקדים
שילוב נפלא בין תפוחים לשקדים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת התפוחים: להשרות את כל המצרכים יחד בקערה בצד.
  • 2 הכנת הבצק: לערבב את כל המצרכים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק פריך (למשך כ- 2-3 דקות). לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
  • 3 הכנת קרם השקדים (המילוי): להקציף את החמאה עם אבקת הסוכר לקרם. להוסיף את הקמח והשקדים הטחונים. להוסיף את הביצה ותמצית השקדים, להמתין עד איחוד המצרכים, להוסיף את השמנת המתוקה ולהכניס את המילוי למקרר.
  • 4 הרכבת המנה: לפתוח את הבצק, לרדד עם מערוך, להעביר לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ (להדק מכל הכיוונים - גם בדפנות. יש אפשרות להעביר את הבצק ישירות לתבנית לפני ששמים במקרר ואז את התבנית עם הבצק שמים במקפיא עד האפייה), למלא בקרם השקדים ומעל לסדר את התפוחים כמו במניפה.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות למשך 30-35 דקות. כשמתקרר מעט למרוח מעל 25 גרם חמאה מומסת ו/או אבקת סוכר.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.

שימו לב: מידות בכוס שתייה חמה חד פעמית. זמן ההכנה כולל את זמן הכנת הבצק.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)299287
חלבונים (גרם)4.39 4.21
פחמימות (גרם)3230
מתוכן סוכרים (גרם)16.1 15.45
שומנים (גרם)17.69 16.98
מתוכם שומן רווי (גרם)8.53 8.18
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)72.16 69.26
נתרן (מ"ג)63.7561.18
סיבים תזונתיים (גרם)2 1.92
מים (גרם)43.2241.48
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)14.8914.29
ויטמין B (מ"ג)0.650.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.260.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.528.18
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.07
ויטמין C (מ"ג)2.532.43
ויטמין D (מק"ג)0.170.17
ויטמין E (מ"ג)1.811.74
ויטמין K (מק"ג)10.96
סידן (מ"ג)28.9527.79
ברזל (מ"ג)0.470.45
מגנזיום (מ"ג)20.3619.55
זרחן (מ"ג)5249.91
אבץ (מ"ג)0.320.31
אשלגן (מ"ג)106.94102.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.940.9
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.910.87
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.252.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.212.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 31.8% 7.9% 56.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.