דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינוח צרפתי טעים ביותר

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ממיסים במיקרוגל את החמאה ובינתיים מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את הביצים, הדבש והסוכר.
  • 3 מנפים את הקמח, מערבבים יחד עם אבקת האפייה, מוסיפים למיקסר ומערבבים רק עד שלא רואים יותר את הקמח.
  • 4 מוסיפים את החמאה המומסת במהירות איטית לקערת המיקסר.
  • 5 מעבירים למקרר עד שהבלילה מתקשה מעט (המחמירים הצרפתים יגידו להעביר ללילה שלם, אני הסתפקתי בשעה).
  • 6 מחלקים את הבלילה לשניים - חצי מעבירים לשקית זילוף (זו תהיה בלילת הדבש) ואת החצי השני מערבבים עם קקאו ליצירת החצי השוקולדי.
  • 7 משמנים את תבנית המדלן ומזלפים את בלילת הדבש עד קצת פחות מחצי גובה השקע. לוקחים את שקית הזילוף עם בלילת השוקולד ומזלפים אותה מהצד לתוך השקעים, כך שהשוקולד "ידחוף" את הדבש וייצור לנו בסוף את העוגיה חצי-חצי.
  • 8 מכניסים את העוגיות לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, או עד שרואים את החצי של הדבש מתחיל להשחים.
  • 9 מצננים על רשת ומגישים עוגיות מדלן טעימות ומיוחדות.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מדלן.

זמן ההכנה לא כולל את זמן קירור הבלילה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אלירן מאור (מיסטר קאפקייק)

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)143380
חלבונים (גרם)2.53 6.69
פחמימות (גרם)1539
מתוכן סוכרים (גרם)8.01 21.22
שומנים (גרם)8.51 22.53
מתוכם שומן רווי (גרם)4.56 12.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)62.66 165.99
נתרן (מ"ג)45.31120.02
סיבים תזונתיים (גרם)0.28 0.74
מים (גרם)9.0123.88
ויטמין A (מק"ג)18.1348.04
ויטמין B (מ"ג)0.290.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.6414.93
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.27
ויטמין C (מ"ג)0.010.03
ויטמין D (מק"ג)0.230.62
ויטמין E (מ"ג)0.120.32
ויטמין K (מק"ג)0.050.15
סידן (מ"ג)7.620.13
ברזל (מ"ג)0.320.86
מגנזיום (מ"ג)5.5614.73
זרחן (מ"ג)28.6475.87
אבץ (מ"ג)0.210.55
אשלגן (מ"ג)29.5578.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.58
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.48
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.451.2
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.421.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 32.5% 9.7% 56.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.