דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות בית ספר
לחמניות בית ספר
לחמניות בית ספר
אל תשכחו לצייד את הילדים גם בשקית שוקו (:

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר שמים את הקמחים, השמרים והסוכר, ומערבבים לפיזור אחיד של המצרכים. יוצרים גומה ואליה שופכים את המים והסילאן.
  • 2 מתחילים ללוש במהירות נמוכה, וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן ומגבירים מעט את המהירות. לשים במשך כ- 7-8 דקות כשמדי פעם בודקים את הבצק ורואים האם הוא זקוק לעוד מים לפי הצורך. במידה וכן, מוסיפים בהדרגה, כף כל פעם.
  • 3 מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2-3 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערת התפחה משומנת ונותנים לו להכפיל את נפחו (כשעה, תלוי במזג האוויר).
  • 4 לאחר שהבצק תפח מורידים את האוויר ולשים אותו עוד טיפה.
  • 5 מחלקים את הבצק ל- 10 חתיכות. כל חלק פותחים עם הידיים למעין מלבן ומגלגלים אותו ללחמנייה מוארכת. שימו לב, בזמן שעובדים עם חלק אחד מהבצק, מוודאים ששאר החלקים מכוסים על מנת שלא יתייבשו.
  • 6 שמים את הלחמניות בתבנית מרופדת ומתפיחים עוד כ- 45 דקות עד להכפלת הנפח.
  • 7 מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • 8 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15-18 דקות עד שהן שחומות (אבל לא מדי). מתקבלות לחמניות בית ספר מושלמות.
  • 9 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 קמח הכוסמין מוסיף גם בריאות וגם טעם. מי שלא מעוניין יכול במקום קמח לחם רגיל.
  • 2 במקום סילאן אפשר דבש. הלחמניות לא יוצאות מתוקות אבל הסילאן מוסיף לצבע ולטעם.
  • 3 לרגישים לביצים או לטבעוניים, אפשר להשמיט את הביצה ולהדביק את השומשום עם מים או אפילו תה (תיון אחד ומים, רק חשוב שהתה יהיה בטמפרטורת החדר).
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)271285
חלבונים (גרם)7.41 7.78
פחמימות (גרם)3941
מתוכן סוכרים (גרם)2.46 2.58
שומנים (גרם)8.55 8.98
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 0.83
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.3 26.57
נתרן (מ"ג)361.34379.56
סיבים תזונתיים (גרם)1.67 1.75
מים (גרם)29.1630.63
ויטמין A (מק"ג)16.6217.46
ויטמין B (מ"ג)1.471.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.191.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.23.36
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.06
ויטמין D (מק"ג)0.140.15
ויטמין E (מ"ג)0.070.08
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)52.0754.69
ברזל (מ"ג)0.710.74
מגנזיום (מ"ג)1.071.12
זרחן (מ"ג)13.4614.14
אבץ (מ"ג)0.090.1
אשלגן (מ"ג)9.489.96
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 15.1% 13.1% 68.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.