דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק גריסים ועדשים
מרק גריסים ועדשים
מרק נפלא כשקר בחוץ

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (9-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בשתי קערות נפרדות מניחים את העדשים והגריסים, ממלאים במים רותחים, מניחים בצד כשעה ומסננים.
  • 2 בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להשחמה, מוסיפים את השום לדקתיים ומערבבים.
  • 3 ממלאים את הסיר ב- 10 כוסות מים רותחים. מוסיפים את העדשים והגריסים המסוננים לסיר, מוסיפים את הסלרי הקצוץ (עלים + גבעול) והתבלינים, ומבשלים במשך כ- 40-45 דקות עד לריכוך העדשים.
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)181295
חלבונים (גרם)7.37 12.02
פחמימות (גרם)3150
מתוכן סוכרים (גרם)1.07 1.75
שומנים (גרם)3.55 5.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.27 0.44
נתרן (מ"ג)198.34323.38
סיבים תזונתיים (גרם)9.48 15.46
מים (גרם)15.8225.79
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.590.96
ויטמין B (מ"ג)1.412.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.28
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.530.86
ויטמין B5 (מ"ג)0.430.7
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)92.78151.28
ויטמין C (מ"ג)2.13.42
ויטמין E (מ"ג)0.10.16
ויטמין K (מק"ג)1.432.32
סידן (מ"ג)17.1427.94
ברזל (מ"ג)1.512.45
מגנזיום (מ"ג)25.1741.03
זרחן (מ"ג)92.72151.17
אבץ (מ"ג)0.951.55
אשלגן (מ"ג)212.63346.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.6% 7% 14.5% 59.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.