דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אוזני המן מיוחדות יותר, צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את הבצקים (כל אחד בנפרד): מכניסים את הקמח (בשלב זה בבצק החום גם את אבקת הקקאו), אבקת האפייה, הסוכר והחמאה למעבד המזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמון, המים וגרידת הלימון, ומעבדים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
  • 2 שמים על נייר אפייה גושים מהבצק הלבן והחום זה ליד זה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים כך שמתקבל בצק מנומר.
  • 3 מקפיאים את הבצק כחצי שעה. בינתיים מערבבים את מצרכי המילוי עד לקבלת ממרח אחיד.
  • 4 קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, מניחים כפית מהמלית, צובטים את השוליים לקבלת צורה של אוזני המן ואופים כ- 15-20 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
  • 5 מאחסנים בקופסא אטומה.
  • 6 חג פורים שמח ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן למלא את אוזני ההמן במלית פרג, תמרים, חלבה, לוטוס ומה שאוהבים.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)198457
חלבונים (גרם)2.51 5.81
פחמימות (גרם)2557
מתוכן סוכרים (גרם)7.19 16.63
שומנים (גרם)10.21 23.62
מתוכם שומן רווי (גרם)5.26 12.17
כולסטרול (מ"ג)35.42 81.92
נתרן (מ"ג)45.25104.64
סיבים תזונתיים (גרם)0.42 0.98
מים (גרם)1.393.21
ויטמין A (מק"ג)5.4912.7
ויטמין B (מ"ג)99.470.23
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.525.82
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.06
ויטמין C (מ"ג)0.310.72
ויטמין D (מק"ג)0.080.18
ויטמין E (מ"ג)0.040.09
ויטמין K (מק"ג)0.040.09
סידן (מ"ג)3.88.79
ברזל (מ"ג)0.210.48
מגנזיום (מ"ג)6.114.11
זרחן (מ"ג)14.4533.42
אבץ (מ"ג)0.120.27
אשלגן (מ"ג)20.3847.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.220.52
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.48

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 26.9% 6.6% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.