דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות גיאורגיות מושלמות
עוגיות גיאורגיות מושלמות
עוגיות גיאורגיות מושלמות
עוגיות מפנקות מהמטבח הגיאורגי

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (12 עוגיות מכל רולדה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לפורר את החמאה והקמח ביחד עם הידיים עד לקבלת פירורים ללא גושי חמאה.
  • 2 לעשות גומה, לשים בתוכה את כל מרכיבי הבצק הנותרים ולערבב עם כף עד שמתגבש לבצק ואז לעבור ללישה קצרה ביד עד שהבצק חלק.
  • 3 לחלק את הבצק לשני חלקים שווים, לעטוף בניילון נצמד כל חלק בצק, לשטח מעט ולהניח במקרר כחצי שעה.
  • הכנת המליות:
  • 1 לפורר היטב את כל המרכיבים של כל מלית בנפרד עם הידיים עד שאין גושים.
  • הרכבה:
  • 1 לטרוף את הביצה עם כף המים ולהניח בצד.
  • 2 לקמח את משטח העבודה, לקחת את החלק הראשון של הבצק ולרדד למלבן דק (לדאוג שלא נדבק). למרוח עם מברשת מהביצה הטרופה, למלא באחד המילויים, לשטח עם היד על כל הבצק ולגלגל לרולדה.
  • 3 לחתוך באלכסון עם חותכן צורה, להניח על נייר אפייה, למרוח מלמעלה מהביצה הטרופה ועם מזלג לייצר בעדינות פסים על הביצה שמרחנו. להכין כך גם את הבצק השני עם המילוי השני.
  • 4 לאפות בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות או עד שמוכן (תלוי בסוג התנור, אני אפיתי בטורבו).
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)202384
חלבונים (גרם)3.74 7.11
פחמימות (גרם)2445
מתוכן סוכרים (גרם)8.3 15.77
שומנים (גרם)10.62 20.19
מתוכם שומן רווי (גרם)4.52 8.58
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)41.58 79.01
נתרן (מ"ג)121.12230.15
סיבים תזונתיים (גרם)0.37 0.7
מים (גרם)4.919.33
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.1217.33
ויטמין B (מ"ג)0.250.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.7512.83
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.1
ויטמין C (מ"ג)0.060.11
ויטמין D (מק"ג)0.120.22
ויטמין E (מ"ג)0.090.17
ויטמין K (מק"ג)0.150.28
סידן (מ"ג)16.1430.68
ברזל (מ"ג)0.230.43
מגנזיום (מ"ג)7.3113.88
זרחן (מ"ג)25.6848.79
אבץ (מ"ג)0.20.39
אשלגן (מ"ג)26.6450.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.073.94
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.380.72
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.683.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.581.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.561.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 27.7% 9.8% 61.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.