דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טעימות ובריאות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (בגודל בינוני (תלוי בגודל הלביבות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות, מבשלים יחד עם העדשים האדומות למשך כ- 10-15 דקות עד להתרככות ומסננים מהמים.
  • 2 מועכים את הבטטה והעדשים עד שמתקבלת עיסה לא חלקה מדי.
  • 3 קוצצים את הבצלים, מטגנים במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים לעיסת העדשים ובטטה.
  • 4 מוסיפים את קמח החומוס, פירורי הלחם, הכוסברה, הביצים והתבלינים. אם העיסה שהתקבלה לא מגובשת מספיק - ניתן להוסיף עוד קמח. אם העיסה יבשה מדי - ניתן להוסיף עוד ביצה או מעט שמן.
  • 5 מחממים את השמן במחבת ובינתיים מכינים את הלביבות. נוח לעבוד עם ידיים משומנות מעט כשיוצרים את צורת הלביבה.
  • 6 מטגנים את לביבות העדשים והבטטה משני הצדדים עד להזהבה, מעבירים לנייר סופג ומגישים לצד שמנת חמוצה או טחינה וסלט.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם העיסה נוזלית יותר אפשר לעבוד עם כף - רצוי להכין את הלביבות מעט שטוחות. ניתן להחליף את פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)172225
חלבונים (גרם)9.06 11.89
פחמימות (גרם)2026
מתוכן סוכרים (גרם)2.51 3.29
שומנים (גרם)6.2 8.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.95 1.25
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)64.73 84.94
נתרן (מ"ג)400.64525.77
סיבים תזונתיים (גרם)6.93 9.09
מים (גרם)38.2850.24
ויטמין A (מק"ג)159.7209.58
ויטמין B (מ"ג)2.282.99
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.28
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.19
ויטמין B3 (מ"ג)0.781.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.791.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)128.63168.81
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.2
ויטמין C (מ"ג)4.676.12
ויטמין D (מק"ג)0.360.47
ויטמין E (מ"ג)0.670.88
ויטמין K (מק"ג)19.8326.02
סידן (מ"ג)33.9344.53
ברזל (מ"ג)2.282.99
מגנזיום (מ"ג)40.8553.61
זרחן (מ"ג)146.79192.63
אבץ (מ"ג)1.341.76
אשלגן (מ"ג)330.72434.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.690.9
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.590.78
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.81.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.750.99

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.4% 14.7% 21.4% 47.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.