דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות ארוכות שילדים אוהבים

מצרכים למתכון

19 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה (18-20 לחמניות ארוכות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר, הביצה והשמן, ולהמשיך לערבב (אני לשה ידנית, אפשר גם במיקסר כמובן).
  • 2 להוסיף 1.5 כוסות מים פושרים וללוש למשך מספר דקות. להוסיף את המלח ועוד חצי כוס מים בהדרגה (לפי הצורך). הבצק צריך להיות דביק מעט.
  • 3 לכדרר את הבצק לכדור גדול ועגול ולמשוח בשמן.
  • 4 לכסות ולהתפיח את הבצק כחצי שעה, להוריד את הנפח, ללוש כ- 2 דקות ולהתפיח שוב כ- 40 דקות.
  • 5 להוריד את הנפח מהבצק, ללוש מעט על שיש מקומח ולחלק ל- 18-20 כדורים (בגודל כדורי טניס).
  • 6 לעגל יפה לכדור חלק, ליצור צורת לחמניה מאורכת מעט ולהניח על נייר האפייה בתבנית (לשמור על מעט מרווחים).
  • 7 להתפיח שוב כ- 20 דקות, להבריש בחלמון מהול במים ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד להזהבה.
  • 8 מתקבלות לחמניות ארוכות מושלמות לסנדוויצ`ים לילדים לביה"ס.
  • 9 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)223251
חלבונים (גרם)5.86 6.6
פחמימות (גרם)4045
מתוכן סוכרים (גרם)0.81 0.91
שומנים (גרם)4.51 5.07
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 0.52
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)23.59 26.54
נתרן (מ"ג)353.35397.49
מים (גרם)28.9932.61
ויטמין A (מק"ג)9.3410.5
ויטמין B (מ"ג)0.120.14
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.073.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.06
ויטמין D (מק"ג)0.130.14
ויטמין E (מ"ג)0.060.07
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)4.224.75
ברזל (מ"ג)0.090.1
מגנזיום (מ"ג)0.740.84
זרחן (מ"ג)10.7812.13
אבץ (מ"ג)0.070.08
אשלגן (מ"ג)6.066.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.240.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.220.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 9% 11.7% 79.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.