עוגיות גבינת פרמזן מופלאות, מלוחות ורכות בציפוי שומשום וקצח - שילוב נהדר של טעמים היוצר עוגיות מלוחות שאי אפשר להפסיק לנשנש, 72 קלוריות למנה, 375 קלוריות ל-100 גרם
1 במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד את מרכיבי הבצק לפי הסדר למעט המים, ומעבדים כדקה עד אשר נוצר בצק. מוסיפים מים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתאחד לגוש אחד (עיבוד יתר פוגע במרקם).
2 מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ויוצרים כל חלק לגליל בקוטר של 3.5 ס"מ.
הכנת הציפוי:
1 בתוך קופסה רחבה או בכלי מוארך שמים יחד את השומשום והקצח. מניחים מעל גליל בצק ומגלגלים לציפוי מלא. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.
2 מחממים את התנור מראש לחום של 175 מעלות (חום עליון/תחתון) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3 פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בתבנית עם רווחים בין העוגיות.
4 אופים במשך כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות, מצננים מעט ומגישים. מתקבלות עוגיות פרמזן מלוחות מושלמות בציפוי שומשום וקצח!
עוגיות פרמזן נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע. ניתן לשמור במקפיא את גלילי הבצק עטופים בניילון נצמד למשך כחודש (ולפני האפייה מפשירים כ- 10 דקות).