דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שמן זית ובלסמי מצומצם בצד חובה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה לערבב את המים, שמן הזית והשמרים, להוסיף את המלח וקמח וללוש כ- 15 דקות. להעביר להתפחה של כשעה לפחות (או למשך לילה במקרר), לעטוף את הקערה בניילון נצמד עם חורים ולהניח מגבת מעל.
  • 2 לאחר ההתפחה להוציא את האוויר מהבצק ולהעביר אותו לתבנית פיירקס או כל תבנית מתאימה לאפייה (משומנת ועם נייר אפייה). להעביר להתפחה שנייה של כשעה לפחות מכוסה בניילון מחורר.
  • 3 לחמם את התנור מראש לחום של 220 מעלות טורבו.
  • 4 ליצור בבצק גומות עם ידיים רטובות (מאוד). לסדר בפנים זיתים ורוזמרין ולפזר מלח גס.
  • 5 לאפות במשך כ- 20-25 דקות עד שהפוקצ`ה משחימה בצורה יפה. להוציא ולטפטף מעט שמן זית.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את התוספות וזילוף שמן הזית מעל לאחר האפייה. התבלינים והתוספות במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מעין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)370340
חלבונים (גרם)6.08 5.58
פחמימות (גרם)3633
מתוכן סוכרים (גרם)1.24 1.13
שומנים (גרם)22.45 20.6
מתוכם שומן רווי (גרם)3.29 3.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.120.11
נתרן (מ"ג)590.27541.53
סיבים תזונתיים (גרם)0.68 0.62
מים (גרם)34.9732.08
סידן (מ"ג)1.411.29
ברזל (מ"ג)0.010
מגנזיום (מ"ג)0.370.33
אבץ (מ"ג)0.010
אשלגן (מ"ג)0.120.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 34.7% 9.4% 54.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.