1 בקערה קטנה מערבבים היטב את השמרים עם כף מהסוכר וכוס מהמים הפושרים, ומניחים כ- 10 דקות בצד (מהלך זה נקרא "ראש עיסה").
2 לאחר כ- 10 דקות, לערבל עם וו גיטרה בקערת המיקסר על מהירות נמוכה את הקמח, ראש העיסה שיצרנו, חצי מכמות שמן הזית, כף הסוכר שנותרה והמים שנותרו תוך כדי הלישה (בהדרגה ולפי הצורך - כל קמח סופג אחרת). כשהבצק מגובש ועדיין לא אלסטי מוסיפים את המלח ואת חצי כוס שמן הזית הנותר, לשים כ- 10 דקות עד שהבצק דביק ו"נשפך" (לא לפחד - ככה צריך לצאת!).
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים גם את הבצק מלמעלה כדי שלא יתייבש, ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.
4 לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לכדורים של כ- 120-130 גרם, כל כדור משמנים במעט שמן כדי שלא יתייבש ומתפיחים שוב כ- 20 דקות.
5 תופסים את כדור הבצק משני הצדדים, מותחים ל"מקל" מאורך, מניחים על נייר אפייה משומן בתבנית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך 10-12 דקות או עד שהפוקצ`ות מוכנות ומזהיבות (את התבנית שמים הכי למעלה בתנור עד להזהבה, וכשהזהיב מורידים לתחתית התנור למשך כ- 3 דקות).
6 מוציאים את הפוקצ`ות מהתנור ומיד מברישים בשמן זית. מחכים מעט שהפוקצ`ה תתקרר ומתענגים על פוקצ`ת בועות מושלמת!