דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה ביתית פשוט טעימה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 266 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפוקצ`ות (מספר פוקצ`ות מוערך))

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    או 4 כוסות חד"פ לשתייה קרה
  • שמן זית - כוס (240 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
    דק
  • לפיזור מעל (לפני האפייה)
  • מלח גס - 8 קורט
    קורט לכל פוקצ`ה
  • להברשה מעל (לאחר האפייה)
  • שמן זית - 8 כפות - סה"כ (80 מ"ל)
    כף לכל פוקצ`ה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה קטנה מערבבים היטב את השמרים עם כף מהסוכר וכוס מהמים הפושרים, ומניחים כ- 10 דקות בצד (מהלך זה נקרא "ראש עיסה").
  • 2 לאחר כ- 10 דקות, לערבל עם וו גיטרה בקערת המיקסר על מהירות נמוכה את הקמח, ראש העיסה שיצרנו, חצי מכמות שמן הזית, כף הסוכר שנותרה והמים שנותרו תוך כדי הלישה (בהדרגה ולפי הצורך - כל קמח סופג אחרת). כשהבצק מגובש ועדיין לא אלסטי מוסיפים את המלח ואת חצי כוס שמן הזית הנותר, לשים כ- 10 דקות עד שהבצק דביק ו"נשפך" (לא לפחד - ככה צריך לצאת!).
  • 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים גם את הבצק מלמעלה כדי שלא יתייבש, ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.
  • 4 לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לכדורים של כ- 120-130 גרם, כל כדור משמנים במעט שמן כדי שלא יתייבש ומתפיחים שוב כ- 20 דקות.
  • 5 תופסים את כדור הבצק משני הצדדים, מותחים ל"מקל" מאורך, מניחים על נייר אפייה משומן בתבנית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך 10-12 דקות או עד שהפוקצ`ות מוכנות ומזהיבות (את התבנית שמים הכי למעלה בתנור עד להזהבה, וכשהזהיב מורידים לתחתית התנור למשך כ- 3 דקות).
  • 6 מוציאים את הפוקצ`ות מהתנור ומיד מברישים בשמן זית. מחכים מעט שהפוקצ`ה תתקרר ומתענגים על פוקצ`ת בועות מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)794299
חלבונים (גרם)13.38 5.04
פחמימות (גרם)9837
מתוכן סוכרים (גרם)6.12 2.3
שומנים (גרם)39.05 14.7
מתוכם שומן רווי (גרם)5.6 2.11
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.20.08
נתרן (מ"ג)1,607605.07
מים (גרם)89.9233.85
ויטמין B (מק"ג)0.710.27
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)3.251.22
ברזל (מ"ג)0.010
מגנזיום (מ"ג)0.920.35
אבץ (מ"ג)0.010
אשלגן (מ"ג)0.250.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26% 8.9% 65.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?