דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה ביתית פשוט טעימה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 296 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפוקצ`ות (מספר פוקצ`ות מוערך))

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים יבשים - 2 כף - סה"כ (22 גרם)
  • סוכר - 2 כף שטוחה - סה"כ (30 גרם)
  • מים - 4 כוס - סה"כ (960 מ"ל)
  • שמן זית - כוס (240 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
    דק
  • לפיזור מעל (לפני האפייה)
  • מלח גס - 8 קורט
    קורט לכל פוקצ`ה
  • להברשה מעל (לאחר האפייה)
  • שמן זית - 8 כף - סה"כ (80 מ"ל)
    כף לכל פוקצ`ה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה קטנה מערבבים היטב את השמרים עם כף מהסוכר וכוס המים, ומניחים כ- 10 דקות בצד (מהלך זה נקרא "ראש עיסה").
  • 2 לאחר כ- 10 דקות, לערבל עם וו גיטרה בקערת המיקסר על מהירות נמוכה את הקמח, ראש העיסה שיצרנו, חצי מכמות שמן הזית, כף הסוכר שנותרה ו- 2 כוסות מים. תוך כדי הלישה מוסיפים עוד כוס מים (בהדרגה ולפי הצורך). כשהבצק מגובש ועדיין לא אלסטי מוסיפים את המלח ואת חצי כוס שמן הזית הנותר, לשים כ- 10 דקות עד שהבצק דביק ו"נשפך" (לא לפחד - ככה צריך לצאת!).
  • 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים גם את הבצק מלמעלה כדי שלא יתייבש, ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.
  • 4 לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לכדורים של כ- 120-130 גרם, כל כדור משמנים במעט שמן כדי שלא יתייבש ומתפיחים שוב כ- 20 דקות.
  • 5 תופסים את כדור הבצק משני הצדדים, מותחים ל"מקל" מאורך, מניחים על נייר אפייה משומן בתבנית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך 10-12 דקות או עד שהפוקצ`ות מוכנות ומזהיבות (את התבנית שמים הכי למעלה בתנור עד להזהבה, וכשהזהיב מורידים לתחתית התנור למשך כ- 3 דקות).
  • 6 מוציאים את הפוקצ`ות מהתנור ומיד מברישים בשמן זית. מחכים מעט שהפוקצ`ה תתקרר ומתענגים על פוקצ`ת בועות מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)794269
חלבונים (גרם)13.38 4.52
פחמימות (גרם)9833
מתוכן סוכרים (גרם)6.12 2.07
שומנים (גרם)39.05 13.21
מתוכם שומן רווי (גרם)5.6 1.89
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.20.07
נתרן (מ"ג)1,608544.07
מים (גרם)119.8940.55
ויטמין B (מק"ג)0.710.24
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)4.151.4
ברזל (מ"ג)0.010
מגנזיום (מ"ג)1.220.41
אבץ (מ"ג)0.010
אשלגן (מ"ג)0.250.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26% 8.9% 65.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.