דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה עם עשבי תיבול
פוקצ`ה עם עשבי תיבול
פוקצ`ות טעימות כפתיח לארוחה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (כל פוקצ`ה כ- 5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שמים בקערה את הקמח, השמרים, הדבש והמים, ולשים 2 דקות. מוסיפים את המלח ושמן הזית, וממשיכים ללוש עוד 8 דקות, עד שמתקבל בצק רך שלא נדבק לקערה. במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים תוך כדי לישה. מכסים את הקערה ומתפיחים במשך שעה וחצי.
  • 2 בינתיים מכינים את התערובת להברשה: בקערה קטנה שמים את כל המרכיבים, מערבבים ומניחים בצד.
  • 3 שמים נייר אפייה על מגש תנור ומשמנים אותו מעט. בעזרת ידיים משומנות מוציאים את הבצק ומניחים על גבי המגש. מחלקים אותו לשניים ובעזרת הידיים מותחים לקבלת צורה של פוקצ`ה. עם כפית מפזרים את תערובת התבלינים ומורחים באופן שווה. מפזרים מעט מלח גס.
  • 4 אופים בתנור כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד שהפוקצ`ות זהובות.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם תערובת שמן זית וחומץ בלסמי ליד.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה משעל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)232241
חלבונים (גרם)5.54 5.75
פחמימות (גרם)3738
מתוכן סוכרים (גרם)1.81 1.88
שומנים (גרם)7.16 7.44
מתוכם שומן רווי (גרם)1.02 1.06
נתרן (מ"ג)765.94796.2
סיבים תזונתיים (גרם)0.1 0.1
מים (גרם)32.2933.57
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.650.68
ויטמין B (מק"ג)20.7421.55
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.580.61
ויטמין C (מ"ג)0.170.18
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)1.621.68
סידן (מ"ג)4.84.99
ברזל (מ"ג)0.130.13
מגנזיום (מ"ג)1.031.07
זרחן (מ"ג)0.670.69
אבץ (מ"ג)0.020.02
אשלגן (מ"ג)6.496.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 14.4% 11.1% 74.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.