דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרואסון חמאה קלאסי ביתי
קרואסון חמאה קלאסי ביתי
הרבה עבודה אבל הטעם מופלא

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקרואסונים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 למיקסר עם וו לישה מכניסים את השמרים ומערבבים עם המים.
  • 2 מכניסים את הסוכר, שני סוגי הקמחים, החמאה (ה- 25 גרם הראשונים בלבד), החלב והמלח, ומתחילים בערבוב איטי של כל המצרכים. מדי פעם מגרדים את התחתית ומוודאים שכל המצרכים מתערבבים. ממשיכים בערבוב רק עד לקבלת מסה אחידה של הבצק.
  • 3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים לתפוח כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  • 4 מוציאים מהבצק את האוויר בעזרת הידיים, ומעבירים את הבצק למקרר להמשך תפיחה לעוד שעה.
  • 5 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו למלבן בעובי של ס"מ.
  • 6 מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש (אפשר לקפל וליצור את הסימון או לדמיין בראש איפה עובר הקו של שני שליש בצק). מחממים בידיים מעט 60 גרם חמאה כדי להקל על המריחה - מורחים בידיים או בעזרת סכין שכבה אחידה של החמאה על שני שליש בצק.
  • 7 מקפלים את שליש הבצק ללא החמאה על המרכז (עם החמאה), ומעל שניהם מקפלים את השליש עם החמאה. כך נוצרו לנו 3 שכבות בצק שבין כל שכבה יש חמאה.
  • 8 מרדדים את הבצק לאורך הקיפולים - כלומר, אם סגרנו את הבצק כלפי שמאל (או ימין) הרידוד יהיה קדימה-אחורה (בכיוון הנגדי לקיפול).
  • 9 מקפלים שוב את השליש החיצוני לאמצע ואת השליש הנותר מעליו ומרדדים שוב באותה הצורה כמו בשלב הקודם.
  • 10 מקפלים שוב את הבצק לשלישים אחד על השני כמו בשלבים הקודמים ומכניסים למקרר לשעה וחצי לפחות או עד שהבצק קר למגע. אם אין זמן להמשיך את התהליך באותו היום - מכניסים את הבצק למקפיא, וביום שאחרי אפשר להפשיר דרך המקרר ולהמשיך.
  • 11 חוזרים שוב על שלבים 6-10 (מריחת חמאה על שני שליש בצק, קיפול, רידוד, קיפול, רידוד, קיפול) ומכניסים למקרר שוב לשעתיים קירור, או עד שהבצק קר למגע. גם כאן , אם אין זמן להמשיך את התהליך באותו היום - מכניסים את הבצק למקפיא וביום שאחרי אפשר להפשיר דרך המקרר ולהמשיך.
  • 12 מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 50x25.
  • 13 יוצרים משולשים בעזרת סכין חדה או בעזרת גלגלת פיצה, כשהבסיס של כל משולש ברוחב 10 ס"מ.
  • 14 מותחים מעט את הבצק בעזרת הידיים (בזהירות, שלא ייקרע) ומתחילים לגלגל מהחלק הרחב כלפי החלק הצר. במחצית הדרך מותחים מעט שוב את הבצק וממשיכים לגלגל עד הסוף.
  • 15 מניחים על נייר אפייה כשהשפיץ של הקרואסון כלפי מטה (כדי שלא ייפתח במהלך האפייה).
  • 16 חוזרים על הפעולה עם כל המשולשים, מברישים בביצה, מכסים במגבת ומתפיחים לשעה. בינתיים מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 17 אופים את הקרואסונים במשך 25-30 דקות, או עד שהם מקבלים גוון חום.
  • 18 מצננים לחלוטין ומתקבל קרואסון חמאה קלאסי מושלם.
  • 19 בתיאבון חיוך
- פרסומת -

המתכון באדיבות אלירן מאור (מיסטר קאפקייק)

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)244 קלוריות376 קלוריות
חלבונים3.4 גרם5.3 גרם
פחמימות23 גרם35 גרם
מתוכן סוכרים1.9 גרם2.9 גרם
שומנים15.6 גרם24 גרם
מתוכם שומן רווי9.1 גרם13.9 גרם
כולסטרול45.4 מ"ג69.9 מ"ג
נתרן250 מ"ג384.7 מ"ג
מים6.2 גרם9.6 גרם
ויטמין B (סה"כ)0.4 מק"ג0.5 מק"ג
ויטמין B20.4 מק"ג0.5 מק"ג
סידן9.7 מ"ג15 מ"ג
ברזל2.4 מק"ג3.7 מק"ג
מגנזיום68.8 מק"ג105.8 מק"ג
אבץ1.3 מק"ג1.9 מק"ג
אשלגן87.5 מק"ג134.6 מק"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 37.2% 8.2% 54.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪