דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות טוניסאיות מטוגנות בשמן עמוק

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 94 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מצרכי הבצק (במיקסר או ידנית) עד לקבלת בצק, ולהתפיח בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה עד להכפלת הנפח.
  • 2 לקרוץ מהבצק עיגולים ועם היד לשטח לצורה אובלית (כך לעשות עם שאר עיגולי הבצק).
  • 3 בעזרת סכין לחתוך שני חיתוכים על הבצק.
  • 4 להניח את הלחמניות על משטח בד (מכוסה) להתפחה נוספת של כחצי שעה.
  • 5 לאחר כחצי שעה לטגן את הלחמניות בשמן עמוק (ראו הערה בנוגע לכמות השמן) למשך כ- 2 דקות מכל צד עד להזהבה.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלחמניות הפריקסה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (1 ליטר שמן). מלית מומלצת: ביצים קשות, תפוחי אדמה, טונה, סרדינים, זיתים, אריסה או סחוג אדום, סלט ירקות ולימון כבוש (כמובן שאפשר להוסיף ולגוון - כל אחד לפי טעמו). הערך התזונתי לא כולל את המלית.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות איילת דניאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)317336
חלבונים (גרם)5.5 5.83
פחמימות (גרם)3638
מתוכן סוכרים (גרם)0.75 0.79
שומנים (גרם)17.06 18.09
מתוכם שומן רווי (גרם)1.26 1.34
נתרן (מ"ג)183.37194.45
מים (גרם)23.9825.43
ויטמין B (מק"ג)0.140.15
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)0.840.89
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.240.26
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.050.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 29.3% 9.4% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.