דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות טוניסאיות מטוגנות בשמן עמוק

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 94 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מצרכי הבצק (במיקסר או ידנית) עד לקבלת בצק, ולהתפיח בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה עד להכפלת הנפח.
  • 2 לקרוץ מהבצק עיגולים ועם היד לשטח לצורה אובלית (כך לעשות עם שאר עיגולי הבצק).
  • 3 בעזרת סכין לחתוך שני חיתוכים על הבצק.
  • 4 להניח את הלחמניות על משטח בד (מכוסה) להתפחה נוספת של כחצי שעה.
  • 5 לאחר כחצי שעה לטגן את הלחמניות בשמן עמוק (ראו הערה בנוגע לכמות השמן) למשך כ- 2 דקות מכל צד עד להזהבה.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלחמניות הפריקסה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (1 ליטר שמן). מלית מומלצת: ביצים קשות, תפוחי אדמה, טונה, סרדינים, זיתים, אריסה או סחוג אדום, סלט ירקות ולימון כבוש (כמובן שאפשר להוסיף ולגוון - כל אחד לפי טעמו). הערך התזונתי לא כולל את המלית.

- פרסומת -

המתכון באדיבות איילת דניאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)317336
חלבונים (גרם)5.5 5.83
פחמימות (גרם)3638
מתוכן סוכרים (גרם)0.75 0.79
שומנים (גרם)17.06 18.09
מתוכם שומן רווי (גרם)1.26 1.34
נתרן (מ"ג)183.37194.45
מים (גרם)23.9825.43
ויטמין B (מק"ג)0.140.15
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)0.840.89
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.240.26
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.050.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 29.3% 9.4% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?