דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפינס טבעוני מיוחד וטעים

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 78 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפינס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את העגבניות המיובשות במים רותחים לכ- 10 דקות ולסנן היטב.
  • 2 חותכים את הטופו לקוביות גדולות וטוחנים בבלנדר או במעבד מזון ביחד עם כוס וחצי מים עד לקבלת נוזל דליל ואחיד.
  • 3 מוסיפים אל הבלנדר את העגבניות המיובשות המסוננות ומפעילים כמה פולסים.
  • 4 מערבבים בקערה את הקמח המלא, אבקת האפייה, המלח והאורגנו.
  • 5 מוסיפים לקערה את קרם הטופו ושמן הזית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם בצקי אבל לא סמיך מדי (כזה שאפשר לקחת ממנו כף בקלות, מזכיר מרקם של חומוס. ניתן להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך).
  • 6 מוזגים מהתערובת למנג`טים מסודרים בתבנית שקעים.
  • 7 אופים במשך כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך של 180 מעלות עד להשחמה והתייצבות (תלוי בתנור). מקררים היטב לפני ההגשה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם משתמשים בעגבניות מיובשות בשמן - לסנן את השמן ולהשרות במים ככתוב במתכון. ניתן להוסיף גרעיני דלעת טבעיים לפני האפייה לקישוט.

ציוד נדרש: בלנדר או מעבד מזון.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)114146
חלבונים (גרם)6.14 7.83
פחמימות (גרם)1823
מתוכן סוכרים (גרם)1.51 1.93
שומנים (גרם)3.3 4.21
מתוכם שומן רווי (גרם)0.47 0.6
נתרן (מ"ג)777.59991.82
סיבים תזונתיים (גרם)3.35 4.28
מים (גרם)27.9835.69
ויטמין A (מק"ג)0.460.59
ויטמין B (מק"ג)11.1514.22
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.370.47
ויטמין C (מ"ג)0.070.09
ויטמין E (מ"ג)0.030.03
ויטמין K (מק"ג)0.831.06
סידן (מ"ג)58.1674.18
ברזל (מ"ג)0.060.08
מגנזיום (מ"ג)0.650.83
זרחן (מ"ג)0.270.34
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)2.32.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.9% 10.7% 20% 58.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.