דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת אורז טעימה לסופ"ש, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 298 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את הבצלים לקוביות ולטגן בשמן הזית עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את הגזרים המגורדים ולהמשיך לטגן מעט.
  • 3 להוסיף את המשמשים המיובשים וכל התבלינים, ולערבב.
  • 4 להוסיף את האורז ואת המים הרותחים, ולבשל במשך כ- 20 דקות.
  • 5 לפזר מעל צימוקים או כל סוג אחר של פירות יבשים שאוהבים.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר לאורז.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28194
חלבונים (גרם)5.56 1.87
פחמימות (גרם)5719
מתוכן סוכרים (גרם)14.03 4.71
שומנים (גרם)5.22 1.75
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 0.26
נתרן (מ"ג)871292.4
סיבים תזונתיים (גרם)5.9 1.98
מים (גרם)220.7374.1
ויטמין A (מק"ג)386.37129.71
ויטמין B (מ"ג)2.090.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.090.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.550.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.3116.22
ויטמין C (מ"ג)12.014.03
ויטמין E (מ"ג)1.450.49
ויטמין K (מק"ג)7.32.45
סידן (מ"ג)56.6919.03
ברזל (מ"ג)1.180.4
מגנזיום (מ"ג)33.0611.1
זרחן (מ"ג)83.1727.92
אבץ (מ"ג)0.430.14
אשלגן (מ"ג)547.79183.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 7.1% 7.5% 77.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.