דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינוח כוסות טעים ומרענן

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 571 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל כוסות ההגשה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הטפיוקה:
  • 1 בתוך קלחת או סיר קטן מוזגים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 2 מוסיפים את פניני הטפיוקה ומרתיחים במשך 20-25 דקות, עד שהן הופכות לשקופות (חשוב לערבב מדי פעם כדי שלא תתגבשנה לגושים).
  • 3 מסירים מהאש ומסננים לקערה, שוטפים את הטפיוקה במים קרים ומחזירים לסיר.
  • 4 מוסיפים את קרם הקוקוס, הסוכר ותמצית הוניל, ומבשלים על אש בינונית במשך כ- 2 דקות. מעבירים לשק זילוף ומצננים במקרר במשך 30-40 דקות.
  • ההרכבה:
  • 1 מניחים בכוסות את המלון החתוך, מזלפים מעל את פניני הטפיוקה ומעטרים באוכמניות או פירות העונה.
  • 2 מעבירים למקרר ל- 2-3 שעות או עד שהטפיוקה קרה לחלוטין, ומגישים קינוח טפיוקה מרענן וטעים!
  • 3 תיהנו חיוך
  • הערות:
  • 1 מומלץ להכין את הטפיוקה ביום ההגשה.
  • 2 לקינוחי כוסות ללא בסיס פירות, מעבירים את פניני הטפיוקה מהסיר ישירות לכוסות ומצננים במקרר.
  • 3 את הנוזל המסונן שהצטבר בקערה רצוי לשפוך בתוך שקית ולהשליך לפח.

ציוד נדרש: כוסות הגשה.

שיטת ההכנה כוללת גם קירור.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של אלירן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)36564
חלבונים (גרם)4.31 0.75
פחמימות (גרם)5710
מתוכן סוכרים (גרם)27.21 4.77
שומנים (גרם)14.78 2.59
מתוכם שומן רווי (גרם)13.06 2.29
נתרן (מ"ג)52.19.13
סיבים תזונתיים (גרם)2.21 0.39
מים (גרם)444.0177.83
ויטמין A (מק"ג)197.3734.6
ויטמין B (מ"ג)1.210.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030
ויטמין B3 (מ"ג)0.890.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.94.36
ויטמין C (מ"ג)43.467.62
ויטמין E (מ"ג)0.10.02
ויטמין K (מק"ג)4.20.74
סידן (מ"ג)21.113.7
ברזל (מ"ג)0.270.05
מגנזיום (מ"ג)17.783.12
זרחן (מ"ג)18.333.21
אבץ (מ"ג)0.250.04
אשלגן (מ"ג)317.5855.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 18.9% 5.5% 72.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.