דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לחובבי פירות היער, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 145 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל כוסות ההגשה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הקראמבל:
  • 1 מעבדים את כל מצרכי הבצק בפולסים עד לקבלת בצק.
  • 2 מהדקים את ההבצק לתבנית לעובי של כחצי ס"מ.
  • 3 אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות.
  • 4 מוציאים מהתנור, מקררים ומפוררים עם הידיים.
  • הכנת המלית:
  • 1 מקציפים את השמנת, הסוכר ואינסטנט הפודינג עד לקבלת קרם יציב.
  • 2 לאחר מכן מוסיפים את הגבינה ופירות היער הטחונים, ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן.
  • הרכבת הקינוח:
  • 1 בוחרים כוסות יפות להגשה.
  • 2 מתחילים לבנות את הכוסות: בתחתית שמים 2 כפות קראמבל, מעל את קרם הגבינה בעזרת שקית זילוף, מעל ממרח פירות יער ולסיום מיקס של פירות יער (אפשר להוסיף גם מעט קראמבל מעל).
  • 3 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ממרח פירות היער. ניתן להשתמש גם בממרח פירות יער במלית (3 כפות, במקום פירות היער הטחונים). שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)429297
חלבונים (גרם)7.55 5.22
פחמימות (גרם)3423
מתוכן סוכרים (גרם)16.35 11.32
שומנים (גרם)29.55 20.45
מתוכם שומן רווי (גרם)17.39 12.03
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.630.43
כולסטרול (מ"ג)133.33 92.27
נתרן (מ"ג)179.59124.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.4 0.28
מים (גרם)2.361.63
ויטמין A (מק"ג)17.1511.87
ויטמין B (מ"ג)0.190.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.574.55
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.06
ויטמין D (מק"ג)0.250.17
ויטמין E (מ"ג)0.120.08
ויטמין K (מק"ג)0.030.02
סידן (מ"ג)52.5236.35
ברזל (מ"ג)0.120.09
מגנזיום (מ"ג)0.230.16
זרחן (מ"ג)17.5512.15
אבץ (מ"ג)0.10.07
אשלגן (מ"ג)5.183.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.530.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.480.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 41.6% 10.6% 47.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.72 (0.73 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.