דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת אנרגיה מתמרים ואגוזים
רולדת אנרגיה מתמרים ואגוזים
מרכיבים שנותנים לכם המון אנרגיה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 32 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי העיגולים שחותכים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקצוץ מראש את אגוזי הלוז, אגוזי המלך והפיסטוקים.
  • 2 לבשל בקלחת את מחית התמרים ביחד עם הדבש עד לריכוך העיסה, להוסיף את האגוזים הקצוצים והתבלינים, לערבב ולהסיר מהאש.
  • 3 להעביר את העיסה אל קערה, לכסות בניילון נצמד ולקרר במקרר למשך כשעה.
  • 4 להניח את העיסה על משטח עבודה משומן ולגלגל לרולדה. לפזר על המשטח את השומשום הקלוי, לגלגל את הרולדה עד שכל השומשום מצפה אותה, לעטוף את הרולדה בנייר אלומיניום ולהקפיא עד להגשה.
  • 5 טרם ההגשה לפרוס לעיגולים בעובי של כ- 5 מ"מ (אין צורך להפשיר אלא לפרוס ישר מההקפאה).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
רצוי שמחית התמרים תהיה חלקה וללא תוספת סוכר או חומרים משמרים. ניתן להכין גם בצורת כדורים.

ציוד נדרש: קלחת, ניילון נצמד ונייר אלומיניום.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. המצרכים מספיק לרולדה אחת - מומלץ להכפיל כמויות. ניתן לשמור במקפיא זמן רב.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של חיה אילונה דר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)130414
חלבונים (גרם)2.41 7.64
פחמימות (גרם)1649
מתוכן סוכרים (גרם)2.91 9.22
שומנים (גרם)7.08 22.48
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 2.5
נתרן (מ"ג)1.645.21
סיבים תזונתיים (גרם)2.41 7.65
מים (גרם)0.822.59
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.431.37
ויטמין B (מ"ג)0.511.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.21
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.290.93
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.8624.95
ויטמין C (מ"ג)0.180.56
ויטמין E (מ"ג)0.431.38
ויטמין K (מק"ג)0.391.23
סידן (מ"ג)51.28162.78
ברזל (מ"ג)0.892.82
מגנזיום (מ"ג)23.1973.62
זרחן (מ"ג)48.17152.91
אבץ (מ"ג)0.441.41
אשלגן (מ"ג)68.36217.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.484.7
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.454.62
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.578.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.538.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 25.8% 8.8% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.