דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אוהבים חריף? זה בשבילכם!

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 829 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • העוף, המרינדה והעיטוף
  • פרגיות - ירך עוף - 600 גרם
    4 סטייק פרגית חתוכים לקוביות
  • ביצה - Large
  • רוטב סויה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • שורש ג`ינג`ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
    מגורד
  • קורנפלור - 1/4 כוס - סה"כ (39 גרם)
    לעיטוף
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון (כמות מוערכת שנספגת)
  • להקפצה
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    או כל שמן נייטרלי אחר
  • שום - 2 שיניים
    פרוסות
  • שורש ג`ינג`ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
    גפרורים
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
    חתוך גס
  • פלפל ירוק - יחידה גדולה (218 גרם)
    חתוך גס
  • פלפל צהוב - יחידה גדולה (188 גרם)
    חתוך גס
  • בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
    חתוך גס
  • פלפל סצ`ואן - 2 כפות
  • פלפל שאטה שלם - 3/4 כוס
  • הרוטב
  • סוכר - 2 כפיות שטוחות - סה"כ (10 גרם)
    מומס במעט מים רותחים
  • רוטב סויה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • קורנפלור - כפית (4 גרם)
    מומס במעט מים רותחים
  • יין שאוסינג (יין אורז סיני) - 1/4 כוס
  • לעיטור
  • בצל ירוק - יחידה בינונית (25 גרם)
    קצוץ דק
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטרוף את הביצה ביחד עם רוטב הסויה והג`ינג`ר, ולהשרות את הפרגיות (חתוכות לקוביות ביס) בתערובת למשך כ- 15 דקות.
  • 2 לטבול את קוביות הפרגיות בקורנפלור לעיטוף מלא (אפשר פשוט להכניס את הפרגיות עם הקורנפלור לשקית זיפלוק/קופסא ולשקשק), לנער משאריות ולטגן בשמן עמוק עד להזהבה (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן).
  • 3 להניח את הפרגיות המטוגנות על רשת צינון.
  • 4 לחמם בווק את השמן וכשהוא מתחיל טיפה "לעשן" (לעבוד על אש גבוהה) להוסיף את השום והג`ינג`ר למשך כ- 10 שניות בלבד תוך כדי ערבוב, וישר להוסיף את הפלפלים החריפים לדקה של הקפצה.
  • 5 להוסיף את הירקות ולצרוב מעט (לא לרכך אותם - שיישארו פריכים).
  • 6 לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב ולהוסיף לווק. להוסיף את קוביות הפרגית גם כן ולהקפיץ כדקה לעיטוף העוף והירקות ברוטב.
  • 7 להגיש חם מנת עוף בסצ`ואן לצד אורז לבן חם מהסיר ועיטור של בצל ירוק קצוץ.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: ווק.

הערך התזונתי לא כולל את פלפל הסצ`ואן, פלפל השאטה ויין השאוסינג. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בטיגון - יש לטגן בשמן עמוק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,240150
חלבונים (גרם)95.88 11.57
פחמימות (גרם)607
מתוכן סוכרים (גרם)16.87 2.04
שומנים (גרם)67.2 8.11
מתוכם שומן רווי (גרם)11.99 1.45
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)432.48 52.2
נתרן (מ"ג)2,039246.1
סיבים תזונתיים (גרם)5.09 0.61
מים (גרם)571.6569
ויטמין A (מק"ג)307.5437.12
ויטמין B (מ"ג)32.213.89
ויטמין B1 (מ"ג)0.490.06
ויטמין B2 (מ"ג)1.050.13
ויטמין B3 (מ"ג)23.632.85
ויטמין B5 (מ"ג)4.830.58
ויטמין B6 (מ"ג)2.090.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)121.4314.66
ויטמין B12 (מק"ג)1.290.16
ויטמין C (מ"ג)507.0961.21
ויטמין D (מק"ג)1.30.16
ויטמין E (מ"ג)3.380.41
ויטמין K (מק"ג)44.315.35
סידן (מ"ג)121.0214.61
ברזל (מ"ג)7.080.85
מגנזיום (מ"ג)129.1915.59
זרחן (מ"ג)763.2692.13
אבץ (מ"ג)9.51.15
אשלגן (מ"ג)1,580190.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)8.271
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.350.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)6.950.84
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)12.761.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)10.991.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 29.4% 41.9% 26.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.