דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט פתיתים וירקות טעים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 336 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל והפתיתים בשמן עד להזהבה.
  • 2 לתבל בתבלינים, לערבב היטב, להוסיף את המים הרותחים, לערבב ולכסות.
  • 3 לבשל על אש קטנה למשך כ- 20 דקות וכל 5 דקות לערבב את הפתיתים.
  • 4 להוסיף את הירקות החתוכים לפתיתים, להוסיף את התיבול ולערבב היטב (אגב, לא חובה לקלף את המלפפון הירוק). ניתן להרכיב את הסלט כאשר הפתיתים חמים או קרים.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)451134
חלבונים (גרם)10.15 3.02
פחמימות (גרם)6720
מתוכן סוכרים (גרם)5.35 1.59
שומנים (גרם)14.81 4.41
מתוכם שומן רווי (גרם)1.53 0.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.230.07
נתרן (מ"ג)343.46102.31
סיבים תזונתיים (גרם)5.81 1.73
מים (גרם)200.2859.66
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)48.314.39
ויטמין B (מ"ג)0.790.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.380.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.347.25
ויטמין C (מ"ג)39.1811.67
ויטמין E (מ"ג)0.50.15
ויטמין K (מק"ג)28.318.43
סידן (מ"ג)22.796.79
ברזל (מ"ג)0.440.13
מגנזיום (מ"ג)12.693.78
זרחן (מ"ג)24.497.29
אבץ (מ"ג)0.220.07
אשלגן (מ"ג)162.748.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 15.1% 10.3% 68.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.