דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אתם הולכים להתמכר לפוקצ`ות האלה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפוקצ`ות)

  • הבצק
  • קמח לחם - אריזת נייר (1000 גרם)
    או קמח רגיל
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
    קרים
  • שמרים יבשים - 5 גרם
    כפית אחת
  • סוכר - 20 גרם
    2 כפות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    איכותי
  • מלח - 10 גרם
    כף אחת
  • לשימון ולעיצוב הפוקצ`ה
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    איכותי (לפי הצורך)
  • התוספות מעל
  • מלח גס - 5 כפיות שטוחות
    1/2 כפית לכל פוקצ`ה
  • רוזמרין - 10 גבעולים - סה"כ (20 גרם)
    גבעול לכל פוקצ`ה (או תימין)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חשוב: יש להכין את הבצק יום לפני שרוצים להגיש או לאכול את הפוקצ`ות.
  • 2 בקערת מיקסר עם וו לישה לערבל את הקמח, המים, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמלח, במהירות נמוכה עד בינונית, לפחות לכ- 10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק חלק ולא דביק מדי.
  • 3 להעביר את הבצק אל קערה גדולה ומשומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של כחצי שעה.
  • 4 לאחר מכן ללוש את הבצק ממש כחצי דקה ביד, משמנים שוב במעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר לכ- 8 שעות לפחות ועד ל- 24 שעות (לא יותר).
  • 5 לחלק את הבצק לחלקים שווים (אני מחלק ל- 150 גרם לכדור). כל חתיכה לכדרר לכדור חלק, להניח על תבנית משומנת בשמן זית וגם לשמן את הכדורים היטב. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח למשך כשעה.
  • 6 בעזרת לחיצות עם האצבעות על הבצק ומתיחה קלה שלו לפתוח מעט את כדורי הבצק לאורך, לשמן שוב בשמן זית, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עוד כשעה וחצי.
  • 7 לחמם מראש את התנור לחום מקסימלי (אצלי 275 מעלות).
  • 8 ללחוץ לחיצות נוספות בקטנה על כל פוקצ`ה, למתוח שוב מעט שהיא תגיע לעובי של 1-1.5 ס"מ, להניח בתבנית עם נייר אפייה משומן במעט שמן זית, לפזר מעל את המלח הגס והרוזמרין או התימין (אפשר גם אנטיפסטי וגבינות - ממש מה שבא לכם) להכניס לאפייה בתנורלמשך כ- 10-15 דקות או עד להזהבה.
  • 9 לאחר האפייה ניתן למרוח (פעם אחרונה מבטיח) עוד שמן זית, לפזר מעט מלח גס (אם יש צורך לפי טעמכם ולהגיש פוקצ`ה כמו של המסעדות האיטלקיות!
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

התוספות על הפוקצ`ה לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של קאי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)434244
חלבונים (גרם)11.28 6.34
פחמימות (גרם)7643
מתוכן סוכרים (גרם)2.07 1.16
שומנים (גרם)9.43 5.3
מתוכם שומן רווי (גרם)1.32 0.74
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.03
נתרן (מ"ג)1,757987.08
סיבים תזונתיים (גרם)0.42 0.23
מים (גרם)61.334.44
ויטמין A (מק"ג)2.921.64
ויטמין B (מק"ג)47.3626.61
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.010
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.181.22
ויטמין C (מ"ג)0.440.24
סידן (מ"ג)8.44.72
ברזל (מ"ג)0.140.08
מגנזיום (מ"ג)2.431.37
זרחן (מ"ג)1.320.74
אבץ (מ"ג)0.030.01
אשלגן (מ"ג)13.487.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 9.7% 11.6% 78.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.