דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת ברוקולי חלבית
פשטידת ברוקולי חלבית
פשטידת ברוקולי חלבית
פשטידת ברוקולי קלה להכנה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 2 לערבב בקערה את כל המרכיבים מלבד הברוקולי, להוסיף גם את פרחי הברוקולי ולערבב בעדינות.
  • 3 להעביר את התערובת אל תבנית אפייה מתאימה.
  • 4 לאפות בתנור החם למשך כ- 45 דקות או עד להזהבה (לשים לב תוך כדי האפייה).
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שימו לב: בסיס הפשטידה מתאים לכל פשטידה שתרצו להכין - ניתן להחליף את הברוקולי בכרובית, בטטה, תירס, פטריות, פלפלים וכדומה.

ציוד נדרש: תבנית ריבועית 31x31 ס"מ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש ב- 4 כפות קמח תופח במקום שיבולת השועל ואבקת האפייה. ניתן להשתמש באילו גבינות מלוחות שאוהבים. ברוקולי טרי צריך להרתיח מעט בסיר עם מים, לא יותר מ- 10 דקות, ולספוג מהמים. ברוקולי קפוא אין צורך להרתיח אלא רק להפשיר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)241111
חלבונים (גרם)17.23 7.92
פחמימות (גרם)115
מתוכן סוכרים (גרם)2.27 1.04
שומנים (גרם)13.63 6.27
מתוכם שומן רווי (גרם)4.27 1.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)145.47 66.88
נתרן (מ"ג)1,366628.08
סיבים תזונתיים (גרם)3.5 1.61
מים (גרם)66.0730.38
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)92.242.39
ויטמין B (מ"ג)1.490.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.870.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.9711.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.770.35
ויטמין C (מ"ג)0.020.01
ויטמין D (מק"ג)0.70.32
ויטמין E (מ"ג)0.410.19
ויטמין K (מק"ג)0.530.24
סידן (מ"ג)270.35124.3
ברזל (מ"ג)1.240.57
מגנזיום (מ"ג)23.7210.91
זרחן (מ"ג)381.65175.47
אבץ (מ"ג)1.260.58
אשלגן (מ"ג)132.4760.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.980.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.80.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.551.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.321.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 30.2% 38.2% 23.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.