דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטריות מלך היער של צ`רלי פדידה, צילום: ארן חן

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 64 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 אופן הכנת הפטריות: מתבלים את הפטריות (4 פטריות מלך היער חתוכות לחצי) במעט מלח, פלפל שחור גרוס ו- 4 כפות שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך 8 דקות, או עד שהן הופכות לצבע זהוב.
  • 2 הכנת המנה: כשהפטריות בתנור, מערבבים בקערה 4 כפות שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן (דבש תמרים), מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד להתמזגות הטעמים.
  • 3 בוזקים מעל הפטריות כאשר הן עדיין חמות ומגישים בטמפרטורת החדר.
  • 4 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)181282
חלבונים (גרם)0.96 1.49
פחמימות (גרם)23
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)18.4 28.64
מתוכם שומן רווי (גרם)2.8 4.36
נתרן (מ"ג)196.94306.53
סיבים תזונתיים (גרם)0.05 0.08
מים (גרם)0.010.02
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.020.03
ויטמין B (מק"ג)2.33.58
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.010.02
ויטמין C (מ"ג)0.030.04
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.20.32
סידן (מ"ג)0.550.85
ברזל (מ"ג)0.040.06
מגנזיום (מ"ג)0.240.38
זרחן (מ"ג)0.220.34
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)2.874.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 86.5% 4.5% 8.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 6.5 (6.6 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.