דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שקשוקה עם פטריות - יש יותר טוב מזה?, צילום: ארן חן

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 233 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן במחבת למשך כ- 3 דקות עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ- 30 שניות. מוסיפים את הפלפל האדום למחבת ולאחר כ- 2 דקות מוסיפים את הפטריות.
  • 2 כשהפטריות הופכות מעט זהובות בוחשים ומוסיפים את היין הלבן ונותנים ליין להצטמצם לחצי. מוסיפים את המלח והפלפל השחור, מערבבים וטועמים.
  • 3 מנמיכים את הלהבה ושוברים מעל 4 ביצים. מפזרים מעל הביצים מעט מלח גס, מכסים ל- 3 דקות ומקשטים גם בפטרוזיליה קצוצה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. באדיבות השף צ`רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון ת"א לרגל פסטיבל הפטריות. צילום: ארן חן.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)300129
חלבונים (גרם)7.84 3.37
פחמימות (גרם)115
מתוכן סוכרים (גרם)4.94 2.12
שומנים (גרם)24.38 10.48
מתוכם שומן רווי (גרם)4.49 1.93
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.260.11
כולסטרול (מ"ג)154.88 66.54
נתרן (מ"ג)517.62222.39
סיבים תזונתיים (גרם)3.01 1.29
מים (גרם)183.278.71
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)113.8948.93
ויטמין B (מ"ג)8.683.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.530.23
ויטמין B3 (מ"ג)4.942.12
ויטמין B5 (מ"ג)2.781.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.270.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.8818.42
ויטמין B12 (מק"ג)0.340.15
ויטמין C (מ"ג)56.0324.07
ויטמין D (מק"ג)0.930.4
ויטמין E (מ"ג)0.970.42
ויטמין K (מק"ג)44.5419.13
סידן (מ"ג)52.1122.39
ברזל (מ"ג)2.781.2
מגנזיום (מ"ג)25.811.08
זרחן (מ"ג)183.6678.91
אבץ (מ"ג)1.490.64
אשלגן (מ"ג)539.45231.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.20.51
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.090.47
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.120.91
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.990.86

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 52.5% 16.9% 24.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.28 (1.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.