דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה עם בסיס פריך, צילום: קדם

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבסיס:
  • 1 בקערת המיקסר מערבבים יחד את הקמח, גרידת הלימון והסוכר.
  • 2 מוסיפים את החמאה והחלמון, ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק.
  • 3 עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.
  • 4 משטחים את הבצק ומרפדים בו את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ.
  • 5 אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 190 מעלות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  • הכנת תערובת הגבינה:
  • 1 מקציפים את השמנת המתוקה.
  • 2 בקערת המיקסר מערבלים בנפרד את הביצים, החלבון והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה.
  • 3 מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה, תמצית הוניל והקמח. מקפלים פנימה את הקצפת.
  • 4 מנמיכים את חום התנור לבינוני, 180 מעלות.
  • 5 משטחים את תערובת הגבינה על הבצק ואופים כ- 40 דקות נוספות.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה, היוגורט והסוכר.
  • 2 משטחים על העוגה וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות.
  • 3 מוציאים מהתנור. אחרי שהעוגה הצטננה שומרים במקרר. העוגה נשמרת זמן ממושך.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ.

מתוך "58 מתוקים לדיאטה", מאת ד"ר מאיה רוזמן ואלינוער רבין, בהוצאת "קוראים".

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)306226
חלבונים (גרם)8.51 6.3
פחמימות (גרם)3324
מתוכן סוכרים (גרם)15.94 11.8
שומנים (גרם)15.84 11.73
מתוכם שומן רווי (גרם)9.07 6.72
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)85.74 63.48
נתרן (מ"ג)128.3995.06
סיבים תזונתיים (גרם)0.57 0.42
מים (גרם)8.246.1
ויטמין A (מק"ג)15.8911.77
ויטמין B (מ"ג)0.240.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.163.82
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.07
ויטמין C (מ"ג)0.240.18
ויטמין D (מק"ג)0.440.33
ויטמין E (מ"ג)0.110.08
ויטמין K (מק"ג)0.030.02
סידן (מ"ג)93.3569.12
ברזל (מ"ג)0.160.12
מגנזיום (מ"ג)1.220.9
זרחן (מ"ג)19.0914.14
אבץ (מ"ג)0.120.09
אשלגן (מ"ג)15.6711.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.40.29
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.370.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 27.6% 14.8% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.