דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 534 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לנקות ולשטוף את הכנפיים, לחתוך כל כנף לשניים ולהניח בצד. לחמם את התנור מראש לחום של 180-200 מעלות.
  • 2 לערבב היטב את כל מצרכי הרוטב, למזוג על כנפי העוף בקערה, לערבב היטב (מומלץ עם הידיים) ולהניח בצד לספיגת הטעמים למשך כחצי שעה.
  • 3 להניח בתבנית אפייה גדולה את הבצל, הגזר והכרוב, ומעל להניח את הכנפיים (בשלב זה מומלץ גם להבריש את הכנפיים בעזרת מברשת אפייה ברוטב שבקערה).
  • 4 לפזר מעל הכנפיים את השומשום לפי הטעם.
  • 5 לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום, ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 45 דקות, ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהשחים מלמעלה למשך כ- 10-15 דקות נוספות (מומלץ להבריש מעט את הכנפיים בשלב זה בעוד רוטב סויה או רוטב טריאקי).
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)860161
חלבונים (גרם)58.69 10.98
פחמימות (גרם)5911
מתוכן סוכרים (גרם)38.33 7.17
שומנים (גרם)44.08 8.25
מתוכם שומן רווי (גרם)11.24 2.1
כולסטרול (מ"ג)168 31.44
נתרן (מ"ג)1,188222.38
סיבים תזונתיים (גרם)6.41 1.2
מים (גרם)354.6466.36
ויטמין A (מק"ג)723.44135.37
ויטמין B (מ"ג)18.693.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.380.07
ויטמין B3 (מ"ג)14.462.71
ויטמין B5 (מ"ג)2.290.43
ויטמין B6 (מ"ג)1.250.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)65.0612.17
ויטמין B12 (מק"ג)0.580.11
ויטמין C (מ"ג)52.19.75
ויטמין D (מק"ג)0.050.01
ויטמין E (מ"ג)1.960.37
ויטמין K (מק"ג)140.4726.28
סידן (מ"ג)243.845.62
ברזל (מ"ג)3.880.73
מגנזיום (מ"ג)76.3714.29
זרחן (מ"ג)396.3474.17
אבץ (מ"ג)4.390.82
אשלגן (מ"ג)1,014189.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.851.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.30.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)6.431.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)12.62.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)11.182.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 26.2% 34.9% 35.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.