דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בלינצ`ס ממולא פטריות עם רוטב באשמל
בלינצ`ס ממולא פטריות עם רוטב באשמל
בלינצ`ס ממולא פטריות עם רוטב באשמל
בלינצ`ס במילוי וברוטב מפתיעים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (כ- 20 בלינצ`סים)

  • חומרי הבלינצ`ס
  • קמח לבן - 3 כוסות - סה"כ (465 גרם)
  • חלב - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    או מים לפרווה
  • ביצה - 3 Medium
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - קורט
    או 2 כפות סוכר לבלינצ`ס מתוק
  • סוכר - קורט (2 גרם)
  • מילוי הפטריות
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    אחד סגול ואחד לבן - קצוצים דק
  • תיבוליות בטעם פטריות - יחידה (9 גרם)
    או כף גדושה אבקת מרק פטריות
  • קוביות תיבול שום ופטרוזיליה - קוביה (9 גרם)
    או פטרוזיליה ושום טריים
  • פטריות - 2 חבילות - סה"כ (420 גרם)
    פטריות טריות חתוכות לפרוסות
  • רוטב הבאשמל
  • קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • חמאה - 30 גרם
    למתכון פרווה - להשתמש במחמאה
  • אבקת מרק פטריות - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    או שקית רוטב פטריות של אסם
  • מים - 2 כוסות בטמפרטורת החדר
    או חלב במקום למתכון חלבי
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • אופן הכנת הבלינצ`ס:
  • 1 לערבב את כל מצרכי הבלינצ`ס ביחד ולטגן במחבת בעזרת מצקת. יש להניח את התערובת במחבת ולפזר לצדדים להכנת בלינצ`ס גדול.
  • 2 אפשר להכין תערובת פרווה או חלבי - לחלבי להוסיף חלב או לפרווה להוסיף מים.
  • אופן הכנת מילוי הפטריות:
  • 1 לטגן את הבצל הסגול. להוסיף את הבצל הלבן עד להשחמה. להוסיף את הפטריות ולערבב (אפשר במקום פטריות טריות להשתמש בפטריות מקופסאת שימורים).
  • 2 להוסיף את עשבי התיבול (חצי כוס פטרוזיליה קצוצה ו- 2 שיני שום קצוצות דק) או קוביית הקנור שום ופטרוזיליה + קוביית קנור (פטריות), ולערבב שוב עוד 2 דקות.
  • 3 לקרר.
  • אופן הכנת רוטב הבאשמל:
  • 1 בסיר קטן להמיס את החמאה באש בינונית-קטנה. להוסיף את הקמח ולערבב (לא להפסיק לערבב).
  • 2 להוסיף את המים ולערבב עד שזה מתחיל להסמיך, להוסיף את אבקת מרק הפטריות ולערבב. מתקבלת תערובת סמיכה.
  • לסיום:
  • 1 לאחר הכנת המילוי - יש למלא את הבלינצ`ס במילוי - אחד אחד, ולסגור בצדדים. להניח בתבנית חד פעמית, אחד ליד השני.
  • 2 להוסיף את רוטב הבאשמל על כל התבנית ולהכניס לתנור ל- 15 דקות עד להשחמה ב- 180 מעלות.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין את הבלינצ`ס חלבי או פרווה. אפשר להגיש את הבלינצ`ס ללא הבאשמל אלא בליווי רוטב פטריות או בלי רוטב כלל.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)178162
חלבונים (גרם)5.72 5.22
פחמימות (גרם)2422
מתוכן סוכרים (גרם)1.13 1.04
שומנים (גרם)6.88 6.29
מתוכם שומן רווי (גרם)2.03 1.86
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)39.29 35.9
נתרן (מ"ג)207.74189.8
סיבים תזונתיים (גרם)0.64 0.58
מים (גרם)36.7433.57
ויטמין A (מק"ג)13.9212.72
ויטמין B (מ"ג)1.761.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.960.88
ויטמין B5 (מ"ג)0.60.55
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.748.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.07
ויטמין C (מ"ג)1.491.36
ויטמין D (מק"ג)0.290.26
ויטמין E (מ"ג)0.10.09
ויטמין K (מק"ג)0.090.08
סידן (מ"ג)44.9141.03
ברזל (מ"ג)0.550.5
מגנזיום (מ"ג)4.944.51
זרחן (מ"ג)39.8736.43
אבץ (מ"ג)0.320.29
אשלגן (מ"ג)107.5398.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 18.7% 15.5% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.