דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מג`דרה פתיתים
מג`דרה פתיתים
מג`דרה מקורית עם פתיתים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 179 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנקות היטב את העדשים ולהשרות אותם 20 דקות במים.
  • 2 לסנן את העדשים ולהכניס לסיר.
  • 3 לשפוך 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
  • 4 לבשל כ- 15 דקות עד שהעדשים רכות.
  • 5 להוסיף את הפתיתים לסיר.
  • 6 לתבל בשמן והתבלינים.
  • 7 להוסיף את כוס המים הנותרת (במידה וחסרים עוד מים להוסיף) ולהביא לרתיחה.
  • 8 להנמיך את הגז ולבשל עד לספיגת כל הנוזלים ועד שהפתיתים מוכנים.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגשה ניתן לטגן פרוסות/רצועות בצל ולהניח מעל המג`דרה.

המים להשריית העדשים אינם כלולים במתכון. הערך התזונתי לא כולל את תוספת הבצל שבתמונה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)334186
חלבונים (גרם)13.29 7.41
פחמימות (גרם)6034
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)4.66 2.6
מתוכם שומן רווי (גרם)0.26 0.15
נתרן (מ"ג)446.78249.08
סיבים תזונתיים (גרם)6.48 3.61
מים (גרם)89.9250.13
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010.01
ויטמין B (מק"ג)1.150.64
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.010
ויטמין C (מ"ג)0.010.01
ויטמין D (מק"ג)0.190.1
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.10.06
סידן (מ"ג)3.241.81
ברזל (מ"ג)0.020.01
מגנזיום (מ"ג)1.030.58
זרחן (מ"ג)0.110.06
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.880.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 5.5% 15.7% 71.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.