דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חובה על שולחן הראשונות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את החציל לפרוסות, לפזר עליהן מלח ולהניח בצד כחצי שעה.
  • 2 לנגב, לסדר על נייר אפייה בתוך תבנית אפייה, להתיז ספריי שמן ולאפות בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה או עד להשחמה.
  • 3 לטגן בשמן את הצנוברים והאגוזים טיגון קל, להוסיף את הפטרוזיליה, המלח, הפלפל השחור ומיץ הלימון, ולערבב.
  • 4 לסדר את החצילים על כלי הגשה ולפזר מעל את תערובת הצנוברים והאגוזים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)145139
חלבונים (גרם)2.33 2.24
פחמימות (גרם)99
מתוכן סוכרים (גרם)2.68 2.57
שומנים (גרם)11.69 11.22
מתוכם שומן רווי (גרם)0.99 0.95
נתרן (מ"ג)874.37839.13
סיבים תזונתיים (גרם)2.1 2.02
מים (גרם)77.1874.07
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)10.049.63
ויטמין B (מ"ג)0.760.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.510.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.0514.44
ויטמין C (מ"ג)5.275.06
ויטמין E (מ"ג)0.350.34
ויטמין K (מק"ג)35.2833.86
סידן (מ"ג)8.788.42
ברזל (מ"ג)0.360.35
מגנזיום (מ"ג)10.269.84
זרחן (מ"ג)13.6513.1
אבץ (מ"ג)0.120.12
אשלגן (מ"ג)115.04110.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 46.7% 9.3% 35.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.04 (1.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.