דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוחי אדמה בתנור עם רוזמרין
תפוחי אדמה בתנור עם רוזמרין
תפוחי אדמה אפויים בתוספת רוזמרין

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות כתוספת)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
  • 2 משמנים תבנית חסינת חום בשמן זית.
  • 3 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 4 שמים את תפוחי האדמה בתבנית, מתבלים במחטי רוזמרין טריים או יבשים (אם מפזרים מלח רוזמרין - אין צורך), במלח ים אטלנטי (או פתיתי מלח רוזמרין) ומעט פלפל שחור גרוס.
  • 5 צולים כ- 40-50 דקות עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות תמר געש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)259236
חלבונים (גרם)4.28 3.9
פחמימות (גרם)4642
מתוכן סוכרים (גרם)1.38 1.26
שומנים (גרם)7.05 6.43
מתוכם שומן רווי (גרם)1.1 1
נתרן (מ"ג)20.9819.14
סיבים תזונתיים (גרם)7.95 7.25
מים (גרם)47.142.96
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.121.93
ויטמין B (מ"ג)4.734.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B3 (מ"ג)3.032.76
ויטמין B5 (מ"ג)0.850.78
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.55
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.520.52
ויטמין C (מ"ג)13.5112.32
ויטמין E (מ"ג)0.040.04
ויטמין K (מק"ג)2.081.9
סידן (מ"ג)36.9433.7
ברזל (מ"ג)7.056.43
מגנזיום (מ"ג)43.539.68
זרחן (מ"ג)100.3591.54
אבץ (מ"ג)0.490.45
אשלגן (מ"ג)572.2521.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.2% 10.9% 6.6% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.