דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה עם גבינה צפתית
פוקצ`ה עם גבינה צפתית
פוקצ`ה עם גבינה צפתית
פוקצ`ה ביתית עם צפתית

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה מניחים את הקמח ומוסיפים את השמרים. מערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ומתחילים ללוש.
  • 2 מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב, בהמשך מוסיפים את השמן (1/4 כוס).
  • 3 לשים עד שהבצק אחיד מוכן (המרקם מעט דביק וזה בסדר).
  • 4 מניחים להתפחה כשעה. הבצק לאחר ההתפחה מכפיל את נפחו.
  • 5 בתבנית מניחים את הבצק ובעזרת מערוך או בעזרת הידיים משטחים אותו על נייר אפייה.
  • 6 בעזרת האצבעות לוחצים על הבצק ומורחים מעט שמן זית (כפית בערך).
  • 7 מפזרים מעט מלח עבה, פלפל שחור גרוס, צפתית או כל גבינה קשה שיש בבית, רוזמרין, זעתר וכל מה שעולה על דעתכם.
  • 8 אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ישנם תוספות רבות שאפשר להכין על פוקצה כל אחד מה שיש לו בבית.. לגבי בצל אני ממליצה טיגון קל

ציוד נדרש: תבנית גדולה חד פעמית או תבנית של התנור.

זמן ההכנה כולל את זמן ההתפחה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)142228
חלבונים (גרם)3.94 6.33
פחמימות (גרם)1931
מתוכן סוכרים (גרם)0.21 0.33
שומנים (גרם)5.68 9.12
מתוכם שומן רווי (גרם)1.05 1.68
כולסטרול (מ"ג)1.25 2.01
נתרן (מ"ג)432.67694.12
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.11
מים (גרם)20.2732.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.610.99
ויטמין B (מק"ג)10.5917
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)00.01
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.460.74
ויטמין C (מ"ג)0.10.16
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.070.11
סידן (מ"ג)47.275.71
ברזל (מ"ג)0.040.07
מגנזיום (מ"ג)0.661.06
זרחן (מ"ג)0.350.56
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)3.345.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 19.8% 13.7% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.