דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקאצ`ת שום
פוקאצ`ת שום
פוקאצ`ת שום
פוקאצ`ה איטלקית בטעם שום

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 83 גרם למנה\יחידה (כ- 12 פרוסות מ- 2 פוקאצ`ות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת המערבל עם ווש הלישה מערבבים כ- 3 דקות את שני סוגי הקמחים, השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן, הביצה, והמים הפושרים בהדרגה, וממשיכים לערבל למשך כ- 8 דקות, עד שנוצר בצק אחיד ונוח למגע. לקראת הסוף מוסיפים את המלח. מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה (בדרך כלל שעה, במזג אוויר קר לוקח קצת יותר - כמעט שעתיים).
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים, פותחים כל כדור לצורת אליפסה בעזרת האצבעות (אפשר להיעזר גם במערוך) ונותנים לבצק לנוח עוד כחצי שעה.
  • 3 בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, השום והפטרוזיליה. מורחים על הבצק (משאירים בצד 1/4 מהכמות), ומפזרים מלח גס לפי הטעם.
  • 4 מניחים את הפוקאצ`ה על נייר אפייה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומברישים שוב את הפוקאצ`ה בתערובת השום. מתקבלת פוקאצ`ה בטעם שום שאתם חייבים לאמץ!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר באותו בצק להכין גם אצבעות שום. אפשר להשתמש גם בשום טרי (5-6 שיני שום כתושות).

ציוד נדרש: מערבל מיקסר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)270324
חלבונים (גרם)5.1 6.12
פחמימות (גרם)2733
מתוכן סוכרים (גרם)0.46 0.55
שומנים (גרם)15.05 18.08
מתוכם שומן רווי (גרם)1.89 2.27
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)21.08 25.32
נתרן (מ"ג)372.09446.96
סיבים תזונתיים (גרם)0.16 0.2
מים (גרם)24.3229.21
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)10.3412.42
ויטמין B (מ"ג)0.160.19
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.113.74
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.06
ויטמין C (מ"ג)0.310.37
ויטמין D (מק"ג)0.120.14
ויטמין E (מ"ג)0.080.09
ויטמין K (מק"ג)3.424.1
סידן (מ"ג)7.639.16
ברזל (מ"ג)0.350.42
מגנזיום (מ"ג)1.511.81
זרחן (מ"ג)12.114.53
אבץ (מ"ג)0.090.11
אשלגן (מ"ג)17.420.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.220.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 31.7% 10.7% 57.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.