דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אגרול כשר לפסח עם מצות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה (14-16 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להרטיב את המצות ולהניח בצד שיתייבשו.
  • 2 הכנת הירקות: לטגן קלות את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את שאר הירקות ולאדות עד לריכוך, להניח בצד (את גבעול הסלרי יש לחתוך לפרוסות דקות ואת העלים לקצוץ).
  • 3 הכנת הרוטב: לחמם במחבת את שמן הזית, בקערית לערבב את שאר המרכיבים ולמזוג למחבת. לצמצם את הרוטב תוך כדי תיקון תיבול.
  • 4 להעביר את הירקות בחזרה לרוטב, לערבב עד לספיגת כל הטעמים עם הירקות ולהסיר מהאש שיתקרר.
  • 5 להניח על נייר פרגמנט מצה אחת, להניח בקצה של המצה קצת מהירקות ולהתחיל לגלגל תוך כדי שנעזרים בנייר פרגמנט כמו גלגול רולדה או סושי. לחזק את הגלגול של המצה תוך כדי הידוק, לאחר יצירת גלגול להניח בצד וכך את כל המצות.
  • 6 בקערה האחת לטרוף את הביצים עם אבקת מרק העוף והמים. בקערה השנייה לערבב את קמח המצה עם אבקת מרק העוף.
  • 7 לטבול את המצה בביצה ולאחר מכן בקמח מצה, להניח במחבת ולטגן קלות בשמן החם מכל הצדדים. לאחר שהאגרולים התקררו לחתוך באלכסון ולהגיש.
  • 8 פסח שמח חיוך

אפשר להשתמש גם בשום כתוש מצנצנת ולא שום טרי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת גריסרו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)161117
חלבונים (גרם)4.86 3.52
פחמימות (גרם)2719
מתוכן סוכרים (גרם)4.51 3.26
שומנים (גרם)4.75 3.44
מתוכם שומן רווי (גרם)0.63 0.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)33.82 24.48
נתרן (מ"ג)361.67261.83
סיבים תזונתיים (גרם)1.81 1.31
מים (גרם)96.2569.68
ויטמין A (מק"ג)148.73107.67
ויטמין B (מ"ג)0.880.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.5418.49
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.06
ויטמין C (מ"ג)21.7315.73
ויטמין D (מק"ג)0.190.13
ויטמין E (מ"ג)0.340.24
ויטמין K (מק"ג)58.642.42
סידן (מ"ג)42.8731.03
ברזל (מ"ג)0.390.28
מגנזיום (מ"ג)13.429.72
זרחן (מ"ג)48.9335.42
אבץ (מ"ג)0.310.22
אשלגן (מ"ג)196.76142.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.350.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 12.5% 12.8% 69.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה