דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל בריא של בורגול וירקות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 311 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

  • בורגול - 2 כוסות - סה"כ (400 גרם)
    גס
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    בצל סגול פרוס לרבעי טבעות
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • גזר - יחידה קטנה ללא קליפה (54 גרם)
    פרוס לרצועות דקות
  • פלפל אדום - יחידה קטנה (110 גרם)
    פרוס לרצועות דקות
  • קישוא - יחידה קטנה (108 גרם)
    פרוס לרצועות דקות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • כמון טחון - כפית גדושה
  • כורכום - כפית שטוחה
  • קינמון - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    רותחים (לפי הצורך)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את הבורגול במים למשך כרבע שעה ומסננים מנוזלים. את קוביות החציל משרים במי מלח למשך כרבע שעה ומעבירים לנייר סופג.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את שאר הירקות בהדרגה בסדר הבא: חציל (עד הזהבה קלה), גזר, פלפל אדום וקישוא. כל זאת תוך כדי ערבוב ועד לריכוך קל.
  • 3 מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הבורגול וממשיכים לטגן קלות תוך כדי ערבוב.
  • 4 מוסיפים את המים הרותחים, וברגע שהמים נספגים מעט בבורגול מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד כ- 20-30 דקות (באמצע הבישול אפשר לערבב קלות ושוב לכסות).
  • 5 מגישים ונהנים - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי המלח עבור החצילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון והשריה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16954
חלבונים (גרם)3.75 1.2
פחמימות (גרם)268
מתוכן סוכרים (גרם)5.98 1.92
שומנים (גרם)6.73 2.16
מתוכם שומן רווי (גרם)0.58 0.19
נתרן (מ"ג)596.31191.74
סיבים תזונתיים (גרם)6.2 1.99
מים (גרם)270.1886.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)106.7834.33
ויטמין B (מ"ג)2.250.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.370.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)35.9111.55
ויטמין C (מ"ג)36.4611.72
ויטמין E (מ"ג)0.690.22
ויטמין K (מק"ג)5.691.83
סידן (מ"ג)37.9812.21
ברזל (מ"ג)1.540.5
מגנזיום (מ"ג)43.4913.98
זרחן (מ"ג)69.6122.38
אבץ (מ"ג)0.720.23
אשלגן (מ"ג)314.11101
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.4% 15.7% 8.7% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.